<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.06.2023 597

Молода картопля, запечена в духовці з розмарином

Сезон молодої картоплі в розпалі. Якщо просто варити картоплю і подавати її з маслом, часником і зеленню вам вже набридло, спробуйте наш рецепт.

9a31c33bca1bb6070600225f08056563_09.06.23

Принадність пропонованого рецепта полягає в тому, що він абсолютно не трудомісткий. Картоплю навіть чистити не треба. Вимив - і одразу в духовку, тільки приправи і спеції додати і чекати, поки вона запечеться. Пише ТСН. 

Картоплю вибирайте приблизно однакового розміру, бажано невелику або середньої величини, тоді її можна запікати цілою.

Інгредієнти:

  • 1 кг молодої картоплі;
  • 50 мл оливкової олії;
  • 1 чайна ложка сушеного розмарину;
  • 1 чайна ложка тертої лимонної цедри;
  • чорний мелений перець;
  • морська сіль.

Приготування:

Молоду картоплю ретельно вимити, обсушити, викласти в миску, посолити, поперчити, притрусити сушеним розмарином і тертою лимонною цедрою, полити оливковою олією і добре вимішати, щоб олія і спеції розподілилися рівномірно.

Підготовлену картоплю викласти в один шар у форму і запікати за 190-200°С до утворення рум'яної скоринки.

Під час запікання можна пару раз струснути форму, щоб картопля перевернулася, і скоринка утворилася по всій її поверхні.

Оценка материала:

5.00 / 1
Молода картопля, запечена в духовці з розмарином 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.06.2023 597
Еще материалы раздела «Суспільство»