Життя та Стиль
Суспільство
Молода картопля, запечена в духовці з розмарином
Сезон молодої картоплі в розпалі. Якщо просто варити картоплю і подавати її з маслом, часником і зеленню вам вже набридло, спробуйте наш рецепт.
Принадність пропонованого рецепта полягає в тому, що він абсолютно не трудомісткий. Картоплю навіть чистити не треба. Вимив - і одразу в духовку, тільки приправи і спеції додати і чекати, поки вона запечеться. Пише ТСН.
Картоплю вибирайте приблизно однакового розміру, бажано невелику або середньої величини, тоді її можна запікати цілою.
Інгредієнти:
- 1 кг молодої картоплі;
- 50 мл оливкової олії;
- 1 чайна ложка сушеного розмарину;
- 1 чайна ложка тертої лимонної цедри;
- чорний мелений перець;
- морська сіль.
Приготування:
Молоду картоплю ретельно вимити, обсушити, викласти в миску, посолити, поперчити, притрусити сушеним розмарином і тертою лимонною цедрою, полити оливковою олією і добре вимішати, щоб олія і спеції розподілилися рівномірно.
Підготовлену картоплю викласти в один шар у форму і запікати за 190-200°С до утворення рум'яної скоринки.
Під час запікання можна пару раз струснути форму, щоб картопля перевернулася, і скоринка утворилася по всій її поверхні.