НОВОСТИ ДНЯ: "Наші пращури Москву палили": Буданов про звільнення територій України та "підміну реальності" окупантами  Мистецтво війни 21-го століття. Як Україна ламає шаблони та змінює правила на полі бою  Інжирна мостарда або "муштарда": рецепт незвичної італійської страви від Андрія Величка  Справжня загадка: вчені виявили планету, схожу на Землю  Зеленський анонсував звільнення Бахмута і ще двох міст   Після закінчення війни: уряд відклав створення реєстру олігархів  Лечо: рецепт смачної осінньої страви від Андрія Величкавсе новости дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.06.2023 627

Як приготувати оладки на кефірі: дуже просто та смачно

Смачні, пишні оладки на кефірі.

481eb4e575e261773181267524085697_10.06.23

Багато хто полюбляє пишні оладки, але не знає, як їх готувати. Такі оладки можна приготувати без дріжджів, а виходять вони анітрохи не гіршими. Пише ТСН. 

Головні секрети приготування таких оладок: 

  • Тісто не треба забивати мукою.
  • Кефір обов'язково беремо кімнатної температури, а коли щойно дістали його з холодильника, треба підігріти приблизно до температури 37 градусів.
  • Соду додаємо в останню чергу і трохи чекаємо, даємо тісту постояти.
  • Найголовніший секрет - у смаженні.

Інгредієнти для приготування оладок

  • кефір - 250 мл,
  • одне яйце,
  • цукор - 1 ст. л з гіркою,
  • ванільний цукор - одна третя ч. л,
  • сода - 1/3 ч. л,
  • борошно - приблизно 230 г,
  • сіль - щіпка,
  • олія для смаження.

Приготування оладок

  • У мисці розбиваємо яйце, додаємо звичайний та ванільний цукор.
  • Вливаємо кефір кімнатної температури або щоб був ледве теплим, якщо підігріваємо. Все перемішуємо.
  • Поступово додаємо просіяне борошно, добре перемішуємо тісто. Воно має сповзати з ложки.
  • В самому кінці додаємо до тіста 1/3 чайної ложки соди, не гасячи її, і ретельно перемішуємо.
  • Готове тісто можна залишити постояти хвилин 15, щоб воно трохи відпочило.
  • Важливо, що тісто більше не перемішуємо.
  • У сковороді розігріваємо до гарячої олію, викладаємо тісто ложкою. Смажимо оладки на середньому вогні з одного боку, потім перевертаємо і смажимо до рум'яності з іншого боку. Важливо, щоб вогонь був середнім, а масло гарячим, щоб одразу після того, як ви виклали порцію тіста на сковороду, оладки почали смажитися.

Готово, смачного!

Оценка материала:

5.00 / 2
Як приготувати оладки на кефірі: дуже просто та смачно 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
10.06.2023 627
Еще материалы раздела «Суспільство»