<
НОВИНИ ДНЯ: Весняне тепло повертається: на сході й півдні прогнозують до +27°  Як зміниться чисельність населення в Україні після війни: демографка шокувала прогнозом  З якими хворобами не можуть мобілізувати під час війни: повний перелік  Боротьба за оборону: як Україна будує найпотужніші в історії захисні споруди від Росії  Дощі не всюди та "цікава" температура. Синоптик дала прогноз на 25 квітня в Україні  В Росії пригрозили ЄС "жорсткою відповіддю" на вилучення заморожених активів  "Нафтогаз" встановив ціну на газ для населення ще на рік: скільки потрібно платитивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
10.06.2023 990

Рецепт борщу з карасями: пісна страва, яку любив Тарас Шевченко

Рецепт пісного борщу з карасями, який так полюбляв Кобзар від відомого шеф-кухар Євгена Клопотенка, пише ТСН.ua

Рецепт смачного пісного борщу опублікований на сторінці шеф-кухаря.

"Тарас Григорович у своїй біографії писав, що дуже любив одеський борщ з карасями", — написав Клопотенко на своїй сторінці.

Інгредієнти:

  • 6 невеликих карасів або інша риба, яку любите,
  • 1 ст. л борошна,
  • великий буряк,
  • цибулина,
  • 4 картоплі,
  • одна морква,
  • 200 г капусти,
  • 200 мл томатного соку,
  • сіль та спеції на смак, лавровий лист.

Рецепт борщу з карасями

  • Добре посоліть очищених карасів (або іншу рибу) та запаніруйте в борошні. Обсмажте карасів до рум’яної скоринки. Перекладіть на паперові рушники, щоб всмокталася зайва олія.
  • Очистить овочі — великий буряк, середню цибулину, чотири середні картоплини та одну середню морквину. Цибулю поріжте кубиком, а моркву з буряком натріть на тертці.
  • Обсмажте цибулю   на олії у глибокій пательні до м’якості. Додайте натерті моркву і буряк, влийте 200 мл томатного соку, краще домашнього та тушкуйте все разом кілька хвилин. Додайте 150 мл води, доведіть до кипіння і тушкуйте на повільному вогні 10 хвилин.
  • Тим часом у каструлю викладіть почищену картоплю, порізану кубиками та залийте 2 л води. Посоліть, варіть на середньому вогні 20 хвилин. Нашинковану свіжу капусту додайте у каструлю та варіть ще протягом 10 хвилин.
  • Після цього додайте в каструлю овочі з пательні, 2 лаврових листи, пару горошини духмяного перцю, сіль, перець до смаку. Залиште на повільному вогні на 5 хвилин.
  • Додайте до борщу смажених карасів та проваріть все разом протягом кількох хвилин.

Оценка материала:

5.00 / 5
Рецепт борщу з карасями: пісна страва, яку любив Тарас Шевченко 5.00 5 5
Життя та Стиль / Суспільство
10.06.2023 990
Еще материалы раздела «Суспільство»