<
НОВИНИ ДНЯ: Феєрія смаку! Соковиті українські сальники: як їх приготувати за старовинним рецептом  До Києва йдуть дощі: синоптики назвали точну дату, коли почнуться опади  Чи мають право правоохоронці доправляти до ТЦК людину, оголошену в розшук: пояснення голови Нацполіції  Коли закінчується навчальний рік у школах 2024 року: Міносвіти назвало дату початку літніх канікул  До України йдуть дощі: якою буде погода на наступному тижні  Цінові перепади. Як війна змінила ринок нерухомості Харкова і скільки коштує житло  Путін боїться того, що може дати саміт миру, - Зеленськийвсі новини дня
Бізнес
Економіка
12.06.2023 348

Порядок призначення субсидій в Україні хочуть спростити

Українці, які не можуть самостійно оплачувати комунальні послуги, можуть отримати житлову субсидію. Найближчим часом механізм її призначення в Україні можуть значно спростити.

Про це розповіла міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович в ефірі телемарафону.

За її словами, найближчим часом може бути ухвалена постанова Кабінету Міністрів, яка спростить призначення субсидії та допоможе автоматично зібрати потрібні документи.

«Ми робимо цифровий інструмент, де людина тільки звертається с заявкою короткою, що вона хоче отримати субсидію і вказує членів її родини. А далі ми вже самі шукаємо інформацію про доходи, майно. У Пенсійному фонді заведено акаунти або особисті кабінети для всіх постачальників послуг. Щоб людина не вписувала сама інформацію про комуналку, а ми самі збирали її за її адресою», - розповіла вона.

Вона також закликала надавачів послуг реєструватися у Пенсійному фонді, щоб людям було простіше нарахувати субсидію без зайвої бюрократії.

У квітні закінчився опалювальний сезон і з 1 травня по 30 вересня в Україні будуть розраховані субсидії на неопалювальний період.

Оценка материала:

5.00 / 1
Порядок призначення субсидій в Україні хочуть спростити 5.00 5 1
Бізнес / Економіка
12.06.2023 348
Еще материалы раздела «Економіка»