<
НОВИНИ ДНЯ: В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Поверх має значення? Як зекономити при покупці квартири в Києві  Мобілізація в Україні: стало відомо, що буде з чоловіками, які ухиляються від проходження ВЛК  У росіян справді є план захоплення Харкова чи Сум – командувач Сухопутних військ  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Україні  Шалені черги біля ТЦК Києва: в Міноборони озвучили альтернативу тривалим очікуванням  Україна має право завдавати ударів по території Росії західною зброєю — голова МЗС Британіївсі новини дня
Політика
Світ
14.06.2023 370

Путін вивів Росію з договору про Азовське море з Україною

Російський диктатор Володимир Путін затвердив указ, згідно з яким його країна виходить з договору про співпрацю з Україною в Азовському морі та Керченській протоці.

_putin_gettyimages_1244292482_650x410_14.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відповідний документ.

"Глава російської держави підписав федеральний закон "Про денонсацію договору між Російською Федерацією та Україною про співпрацю у використанні Азовського моря та Керченської протоки", - сказано в указі диктатора.

При цьому країна-агресор пояснює причину такого кроку тим, що береги Азовського моря тепер нібито належать лише Росії. Кремль посилається на фейкові референдуми про "входження до складу РФ" частин Донецької, Запорізької та Херсонської областей.

У чому суть договору

Зазначимо, що договір між Росією та Україною визначав статус Азовського моря та Керченської протоки. Його підписали диктатор Володимир Путін та президент Леонід Кучма ще 2003 року.

Документ містить п'ять статей та визначає, що Азовське море та Керченська протока є внутрішніми водами України та Росії. Також він визначає лінію державного кордону та особливості судноплавства в акваторії.

При цьому наша країна денонсувала цей договір у річницю вторгнення російських окупантів у лютому 2023 року.

Оценка материала:

5.00 / 1
Путін вивів Росію з договору про Азовське море з Україною 5.00 5 1
Політика / Світ
14.06.2023 370
Еще материалы раздела «Світ»