<
НОВИНИ ДНЯ: Смачна мокра паска до святкового столу: усі гості будуть запитувати рецепт  Напад РФ на НАТО: в ГУР оцінили, за скільки днів Кремль може захопити країни Балтії  Потенційне створення ПВК в Україні: нардеп пояснив важливий нюанс  Чи може війна в Україні закінчитися найближчим часом: у розвідці США оцінили  Паска від Лілії Цвіт: давній рецепт господинь  Доступ до виплат та реєстрація. Які зміни для українців ухвалили у Польщі  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Українівсі новини дня
Політика
Світ
14.06.2023 526

Китай постачає Ірану деталі для виробництва дронів, які РФ використовує на війні, - WSJ

Іран продовжує використовувати китайські деталі для виробництва дронів, які потім Росія використовує на війні проти України.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на The Wall Street Journal.

Зазначається, що Китай продовжує поставляти необхідні деталі виробникам іранських дронів, хоча США намагаються завадити цьому та перекрити глобальний ланцюжок поставок.

Видання зазначає, що Ірану необхідно приблизно три місяці для виробництва та поставок дронів Росії, які потім вона буде використовувати для терористичних атак в Україні.

Цієї весни західні дослідники вивчали складову іранських дронів та прийшли до висновку, що одна з його деталей була китайського виробництва і виготовлена цього року. Мова йде про перетворювач напруги, який могли виробити у Китаї у січні.

Британська група Conflict Armament Research зазначила, що це перший випадок виявлення китайської деталі у 2023 році. Це дослідження показує, що Іран може виготовляти безпілотники для Росії достатньо швидко.

В Білому домі заявляли, що Росія використала всі іранські дрони, які отримувала раніше. Тепер вона просить у Тегерана нові партії безпілотників для обстрілів України.

Роль Ірану у війні проти України

Російська армія використовує дрони іранського виробництва для ударів по території України. Країни Заходу неодноразово заявляли про те, що РФ домовилася з Іраном про такі поставки, однак Москва і Тегеран всіляко відкидали ці звинувачення.

Після того, як Україна представила реальні докази застосування іранського озброєння Росією в Україні, Тегеран змінив позицію та визнав свою причетність до постачання зброї у РФ, яку раніше заперечував.

Британська розвідка повідомила, що Росія перейшла від отримання невеликих іранських партій БПЛА повітряним транспортом до більших партій за допомогою кораблів з Ірану через Каспійське море.

Також CNN писало, що іранські дрони, що атакують Україну, створені на вкрадених західних технологіях.

Оценка материала:

5.00 / 2
Китай постачає Ірану деталі для виробництва дронів, які РФ використовує на війні, - WSJ 5.00 5 2
Політика / Світ
14.06.2023 526
Еще материалы раздела «Світ»