<
НОВИНИ ДНЯ: Пропагандисти в Росії скиглять, що "СВО" провалилася  Грозові зливи та спека. Синоптик дала прогноз на 29 червня в Україні  Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червнявсі новини дня
Політика
Україна
14.06.2023 367

Єрмак відреагував на удар по Одесі: "У кожній ракеті – 40 іноземних комплектуючих"

Голова ОП зазначив, що Росія не зможе виробляти "Калібри", якими атакувала місто, без мікроелектроніки, тому слід посилити санкції.

57a38226169eda2f4002b810fe018b76_14.06.23

Після ракетного удару по Одесі 14 червня голова Офісу президента Андрій Єрмак закликав світ посилити санкції проти Росії і тих, хто їй допомагає. Пише ТСН. 

Про це керівник ОП написав у Мережі.

Єрмак зауважив, що Одеса була атакована російськими ракетами "Калібр", у кожній з яких є не менше 40 іноземних комплектувальних.

"Одеса. росіяни обстріляли місто Калібрами. Загинули цивільні люди. У кожній з цих ракет є не менше 40 іноземних комплектуючих. Без мікроелектроніки росія не зможе їх виробляти", – йдеться в заяві голови президентського офісу.

"Санкції необхідно посилити, зокрема, проти тих, хто допомагає країні-терористу отримувати комплектуючі до озброєнь", – наголосив Єрмак.

Ракетний удар по Одесі: що відомо

Російські війська атакували Одесу в ніч проти 14 червня крилатими ракетами "Калібр", випущеними з акваторії Чорного моря. Так, ворог запустив чотири ракети, дві з яких вдалося збити силам ППО. Однак повітряні цілі ворога влучили в Одесі у склад торговельної мережі (там спалахнула пожежа), пошкоджено бізнес-центр, навчальний заклад, житловий комплекс, заклади харчування, крамниці та авто. Загинули троє працівників складу. Наразі відомо про 13 постраждалих.

Нічна атака по Україні

Російські загарбники також атакували Дніпропетровщину і Кіровоградщину дронами, а Краматорськ і Костянтинівку – ракетами в ніч проти 14 червня. Так, сили ППО збили всі запущені по Дніпропетровщині дрони. Однак вночі росіяни обстріляли з артилерії Нікополь. Минулося без постраждалих.

Щодо Краматорська і Костянтинівки на Донеччині, то їх ворог атакував ракетами на світанку. Там зруйновано та пошкоджено багато будинків. Внаслідок ударів загинули троє людей, ще двоє зазнали поранень.

У Кіровоградській області російський дрон влучив в об’єкт інфраструктури у Світловодську. Минулося без постраждалих, однак на місці зайнялася пожежа.

Оценка материала:

5.00 / 2
Єрмак відреагував на удар по Одесі: "У кожній ракеті – 40 іноземних комплектуючих" 5.00 5 2
Політика / Україна
14.06.2023 367
Еще материалы раздела «Україна»