<
НОВИНИ ДНЯ: Ціни знижуються. Скільки коштує оренда житла у великих містах Польщі  Дрони Magura V5 завдали російському флоту шалених збитків: у ГУР назвали суму  Хмарно, ще більш прохолодно: прогноз погоди в Україні на 12 травня  Цінові рекордсмени. В яких містах України найдорожче житло  Російські агенти активніше працюють у Європі. Bloomberg описав побоювання чиновників ЄС  Україна в ОБСЄ пояснила, в чому спорідненість нацистів та сучасної Росії  В Україні знову очікуються заморозки: прогноз погоди на 12 травнявсі новини дня
Політика
Світ
16.06.2023 367

"Я готовий до того, що декому з вас доведеться загинути": політолог пояснив наміри Путіна щодо війни "в довгу"

Диктатор сподівається, що у Заходу не вистачить військових запасів і готовності виробляти зброю в потрібній кількості.

ef315555c01db346d8ef33374b94de8a_16.06.23

Очільник Кремля Володимир Путін вважає, що війна в Україні "йде за планом". Пише ТСН. 

Про це "24 Каналу" сказав кандидат політичних наук, експерт з Центральної та Східної Європи Іван Преображенський.

Так звані "локальні" поразки російської армії Путіна не хвилюють. Він вважає, що виграє. І гадає, що виграє "в довгу".

"Я готовий на те, що декому з вас доведеться загинути" – приблизно так можна охарактеризувати його ставлення до народу. Усі мають піти на цю жертву, росіянам діватися буде нікуди", – зазначив експерт.

Очільник Кремля жертвує мобілізованими у великій кількості заради стратегічної переваги. Він сподівається, що у Заходу не вистачить військових запасів і готовності виробляти зброю в потрібній кількості, і в певний момент у нього виникне рішуча перевага, бо він, на його власну думку, готовий буде виробляти їх і мобілізовувати й надалі.

"Той факт, що російська військова промисловість померла ще до початку повномасштабного вторгнення, а весь військовий бюджет розкрадений – все це йому невідомо. Навіть якщо якісь факти стають відомими, він вважає, що це окремі недоліки, які можна подолати. Наприкінці року він розраховує на кінець контрнаступу, втрати частини окупованих територій, але не всіх. А з наступного року – на зниження західного постачання та російський контрнаступ. Я думаю, у нього така картина в голові", – зазначив Преображенський.

Тим часом очільнику РФ Володимиру Путіну Міжнародний кримінальний суд (МКС) у Гаазі може висунути нові обвинувачення. Це мають зробити після розслідування катастрофи на Каховській ГЕС.

Оценка материала:

5.00 / 2
"Я готовий до того, що декому з вас доведеться загинути": політолог пояснив наміри Путіна щодо війни "в довгу" 5.00 5 2
Політика / Світ
16.06.2023 367
Еще материалы раздела «Світ»