<
НОВИНИ ДНЯ: Україні потрібно поповнити армію новими людьми: Годжес пояснив навіщо  Путін веде Росію до неминучого самознищення: що на це вказує вже зараз  Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
16.06.2023 407

Чи буде НАТО вводити свої війська на територію України: остаточна відповідь командувача місії ЄС

Альянс та ЄС не мають наміру ставати "стороною конфлікту", сказав Блежан.

3494191903e555701acfe75d8c2470fc_16.06.23

Начальник військового штабу Європейського Союзу Ерве Блежан заявив, що у НАТО виключають ймовірність введення своїх військ на територію України. Пише ТСН. 

Про це пише французький телеканал TF1.

Як він пояснив, якщо війська НАТО перейдуть кордон України - це означає пряме військове зіткнення з Росією. А Альянс та ЄС не мають наміру ставати "стороною конфлікту".

"Відправляти наземні війська до України – означає вести війну, воювати з Росією. Але ми підтримуватимемо Україну стільки, скільки потрібно", – заявив він, наголосивши, що оборонний союз буде надалі підтримувати Київ усім необхідним.

Нагадаємо, раніше ексочільник НАТО Андерс Фог Расмуссен повідомив, що деякі країни НАТО можуть ввести свої війська до України за умови, що Київ не отримає гарантії безпеки.

На заяву ексочільника НАТО відреагував голова Офісу президента України Андрій Єрмак. Він нагадав про Київський безпековий договір, у якому містяться пропозиції щодо гарантій безпеки для України, що мають стати проміжним етапом перед вступом в НАТО.

Оценка материала:

5.00 / 3
Чи буде НАТО вводити свої війська на територію України: остаточна відповідь командувача місії ЄС 5.00 5 3
Політика / Світ
16.06.2023 407
Еще материалы раздела «Світ»