<
НОВИНИ ДНЯ: Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги США  Скільки українців позитивно ставляться до росіян попри війну: статистика вражає  У квітні в столиці зафіксували 13 температурних рекордів  Як треба поводитися в суботу перед Великоднем та що святити в храмах: митрополит поясниввсі новини дня
Політика
Україна
16.06.2023 326

Україна та Молдова хочуть оптимізувати проходження митниці та перевезення сільгосптоварів

Керівники аграрних міністерств України та Молдови Микола Сольський і Володимир Боля на зустрічі в четвер, 15 червня, обговорили питання зниження тарифів на перевезення залізницею українських сільгосптоварів.

pixabay_com__1__60_1300x820_1_650x410_16.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Міністерства агрополітики та продовольства.

Як розповів Боля, у Молдові зацікавлені збільшити обсяги перевезень завдяки скороченню автоперевезень та суттєвому нарощуванню перевезень молдовською залізницею.

"Це відповідає інтересам обох країн: молдовської залізниці та учасникам ринку", - сказав він.

При цьому у прес-службі молдовського аграрного відомства нагадали, що країни в межах підготовки до нового сільськогосподарського маркетингового року обговорили заходи щодо впорядкування руху українських сільгосптоварів через митні пости.

"У Республіці Молдова тривають роботи з переведення транзиту з мережі автомобільних доріг на мережу залізниць, що знизить логістичні витрати, дасть змогу координувати планування транзиту і скоротить час перевезення", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні цього року Україна та Молдова підписали угоду про діяльність залізничного транспорту. Ним передбачено спрощення контрольних процедур залізничного транзиту вантажів з пунктом відправлення та пунктом призначення Україна або Молдова.

Також було домовлено про запровадження проїзду без зупинки територією України між пунктами пропуску "Фрікацей - Етулія" та "Рені - Джурджюлешть", що сприятиме збільшенню обсягу вантажів, які перевозяться залізницею.

Окрім цього, весною цього року було розпочато вантажоперевезення відновленою залізничною дільницею Березине - Басарабяска (Молдова).

Оценка материала:

5.00 / 2
Україна та Молдова хочуть оптимізувати проходження митниці та перевезення сільгосптоварів 5.00 5 2
Політика / Україна
16.06.2023 326
Еще материалы раздела «Україна»