<
НОВИНИ ДНЯ: Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруванні  Міжнародні та державні свята в травні 2024 року: як працюватимуть та відпочиватимуть українці  Заморозки повертаються до України: де та коли буде "мінус"  В Україні побільшало мільйонерів: у Раді повідомили деталівсі новини дня
Політика
Світ
16.06.2023 403

Грета Тунберг розсміялась, коментуючи роботу ООН після підриву Каховської ГЕС: "Світ відповідальний за це"

Екоактивістка підтримала Україну та засудила Росію.

552b3fb7126c22a53adcf7d46616f612_16.06.23

Відома екоактивістка Грета Тунберг взяла участь у мітингу біля будівлі ООН у німецькому Бонні. Вона розсміялась, коментуючи роботу ООН через реакцію організації на підрив Каховської ГЕС. Вона наголосила, що підтримує українців та засуджує дії Росії. Пише ТСН. 

Про це пише DW.

Ґрета Тунберг взяла участь у мітингу, який організували українці, перед будівлею ООН у німецькому місті Бонна. Вона наголосила, що прийшла підтримати Україну та засудити злочини Росії, які агресорка вчиняє на нашій території.

"Усе, що я можу сказати українцям - ми підтримуємо вас, ми поруч, ми бачимо, що відбувається. Ми не будемо мовчки стояти осторонь. Будьте сильні, ми з вами солідарні", - сказала екоактивістка.

Коли Грету Тунберг попросили оцінити роботу ООН в Україні після теракту на Каховській ГЕС, вона розсміялась.

"Не дуже високо її оцінюю, але так", - сказала вона.

Екоактивістка наголосила, що через теракт на Каховській ГЕС відповідальний увесь світ та Росія.

"Ця відповідальність лягає на решту світу, який є свідком цих жахливих подій. І не в останню чергу на Росію, яка вчиняє все це. Дії Росії абсолютно жахливі", - наголосила вона.

Підрив Каховської ГЕС та критика ООН

Російська терористична армія у ніч проти 6 червня підірвала Каховську ГЕС. Таким чином окупанти намагались стримати наступ ЗСУ.

В ООН лише 7 червня підрив Каховської ГЕС назвали "наслідком російського вторгнення до України", втім, прямо не сказали, що саме РФ спричинила трагедію. Організація аргументувала це тим, що "не має доступу до незалежної інформації, щоб перевірити, як катастрофа сталася".

Реакцію ООН на теракт Росії різко розкритикував президент Зеленський, наголошуючи, що він шокований через їхні заяви та відсутність адекватних дій.

Голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба жорстко розкритикував ООН за їхню реакцію. Він заявив, що керівництво ООН по-іншому відреагувало б, якби відчуло на собі наслідки цього злочину.

Оценка материала:

5.00 / 1
Грета Тунберг розсміялась, коментуючи роботу ООН після підриву Каховської ГЕС: "Світ відповідальний за це" 5.00 5 1
Політика / Світ
16.06.2023 403
Еще материалы раздела «Світ»