<
НОВИНИ ДНЯ: Кожен водій має робити це перед виїздом, інакше – штраф  "У нас є надлишки". У Конгресі США закликали терміново передати Україні касетні бомби  Салат із курячим філе, омлетними млинцями та огірками: оригінальний рецепт  Графік проведення НМТ у 2024 році. Як проходитиме та що варто знати випускникам  Перший в Києві. Міноборони заявило про відкриття нового Центр рекрутингу до ЗСУ  Скільки НПЗ Росії треба знищити для впливу на війну: Черник пояснив  Рецепт курячого філе з шинкою та сиром у паніруваннівсі новини дня
Політика
Світ
16.06.2023 463

"Санітарна зона" на території України: військовий експерт розтлумачив слова Путіна, а також, чому це нісенітниця

Подібні тези президента РФ викликають легку іронію.

8a595aa96741963bbb95ac9a4bd0aee1_16.06.23

Очільник Кремля Володимир Путін пригрозив створенням так званої санітарної зони на території України, якщо на територію РФ далі буде продовжувати щось прилітати. Пише ТСН. 

В ексклюзивному інтерв’ю ТСН.ua військовий експерт Дмитро Снєгирьов розтлумачив, про що саме тут може йтися.

"Це території, які унеможливлюють обстріл з території РФ. Але давайте говорити про те, що подібні тези викликають легку іронію. Момент використання БПЛА по нанесенню ударів по військовим об’єктам на території РФ, зокрема аеродром Енгельс. Він розташований від українського кордону на відстані 650 км. До речі, ця відстань тотожна відстані до Москви", — сказав експерт.

Наразі, за словами експерта, на озброєнні у ЗСУ безпілотники з дальністю ураження більше тисячі кілометрів.

"Тому питання до російського диктатора — куди ви будете відсувати так звану санітарну зону, якщо дальність ураження українських безпілотників становить тисячу км. І головне — наскільки реалістичні подібні сценарії, враховуючи останні повідомлення безпосередньо з лінії бойового зіткнення. Варто говорити, що РФ неспроможні прикрити навіть власні території. Останні події на території Бєлгородської області наочно показують повний хаос і неспроможність російської сторони ефективно протидіяти власне зовнішньому фактору”, — додав експерт.

Нагадаємо, президент РФ Володимир Путін пригрозив застосуванням зарядів зі збідненим ураном в Україні і заявив, що Захід повинен припинити допомагати Україні захищатися від окупантів-росіян.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Санітарна зона" на території України: військовий експерт розтлумачив слова Путіна, а також, чому це нісенітниця 5.00 5 1
Політика / Світ
16.06.2023 463
Еще материалы раздела «Світ»