НОВИНИ ДНЯ: Чи загрожують Україні тижневі блекаути: пояснення експерта  Зеленський розкрив деталі переговорів про мир в Україні: що відбувається за лаштунками  Місячний гороскоп: що можна і чого не можна робити 13 грудня  Штормовий вітер і туман: де в Україні оголосили перший рівень небезпеки  Найповільніший наступ за 100 років: WSJ розвінчав міф про "неминучу перемогу" Путіна  Особливий час: цим 5 знакам зодіаку Всесвіт готує великий подарунок до кінця грудня  У Кремлі зробили заяву щодо перемир’я з Україною на час виборів: подробицівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.06.2023 646

Банош із кукурудзяної крупи зі шкварками

Банош – кукурудзяна каша, яку традиційно готують на заході України. Особливість приготування в тому, що кашу потрібно перемішувати лише дерев'яною ложкою і лише в одному напрямку.

Це ароматна густа каша з кукурудзяної крупи, зварена на молоці з додаванням домашньої сметани. Пише ТСН. 

Складники

  • кукурудзяна крупа (дрібна) – 200 г;
  • молоко – 400 г;
  • сметана – 500 г;
  • цукор – 1 ч. л.;
  • сало – 200 г;
  • бринза;
  • зелень (кріп, петрушка);
  • сіль.

Приготування

У сотейник із товстим дном вилийте сметану, молоко. Додайте сіль та цукор. Доведіть до кипіння. Тонким цівком всипайте кукурудзяну крупу, постійно помішуючи дерев'яною ложкою в одному напрямку. Зменшіть вогонь до мінімуму, кашу безперервно помішуйте. Через п'ять – вісім хвилин на поверхні каші виступить олія, в цей момент зніміть сотейник із плити. Накрийте кришкою та дайте настоятися десять хвилин.

Сало наріжте невеликими шматочками. Обсмажте на сухій сковороді до золотистої скоринки.

Готову кашу викладіть на тарілку, зверху додайте шкварки та посипте бринзою та зеленню.

Поради

  • Бринзу бажано використовувати із овечого молока.
  • Молоко беріть будь-якої жирності.
  • Сало використовуйте з прошарком м'яса.
  • Кашу добре готувати у казані.

Оценка материала:

5.00 / 2
Банош із кукурудзяної крупи зі шкварками 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.06.2023 646
Еще материалы раздела «Суспільство»