Життя та Стиль
Суспільство
Банош із кукурудзяної крупи зі шкварками: традиційний рецепт
Банош – кукурудзяна каша, яку традиційно готують на заході України. Особливість приготування в тому, що кашу потрібно перемішувати лише дерев'яною ложкою і лише в одному напрямку.
Це ароматна густа каша з кукурудзяної крупи, зварена на молоці з додаванням домашньої сметани. Пише ТСН.
Складники
- кукурудзяна крупа (дрібна) – 200 г;
- молоко – 400 г;
- сметана – 500 г;
- цукор – 1 ч. л.;
- сало – 200 г;
- бринза;
- зелень (кріп, петрушка);
- сіль.
Приготування
У сотейник із товстим дном вилийте сметану, молоко. Додайте сіль та цукор. Доведіть до кипіння. Тонким цівком всипайте кукурудзяну крупу, постійно помішуючи дерев'яною ложкою в одному напрямку. Зменшіть вогонь до мінімуму, кашу безперервно помішуйте. Через п'ять – вісім хвилин на поверхні каші виступить олія, в цей момент зніміть сотейник із плити. Накрийте кришкою та дайте настоятися десять хвилин.
Сало наріжте невеликими шматочками. Обсмажте на сухій сковороді до золотистої скоринки.
Готову кашу викладіть на тарілку, зверху додайте шкварки та посипте бринзою та зеленню.
Поради
- Бринзу бажано використовувати із овечого молока.
- Молоко беріть будь-якої жирності.
- Сало використовуйте з прошарком м'яса.
- Кашу добре готувати у казані.