НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
19.06.2023 546

М'ясні тюфтельки з рисом: класичний рецепт

Tюфтельки по-домашньому – це апетитні м'ясні кульки, тушковані в кисло-солодкому томатному соусі.

Щоб вони були смачнішими і краще тримали форму, до м'яса додається рис. Пише ТСН. 

Інгредієнти для тюфтельків

  • фарш — 600 г;
  • рис відварений – 250 г;
  • яйце – 1 шт.;
  • борошно (для обвалення тюфтельок);
  • цибуля ріпчаста — 1 шт.;
  • часник – 2 зубчики;
  • сіль;
  • чорний перець.

Для приготування соусу:

  • томатний сік – 400 г;
  • томатна паста – 40 г;
  • морква – 2 шт. (середні);
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 1 зубчик;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • суміш італійських трав – 0,5 ч. л.;
  • лавровий лист – 1шт.;
  • перець чорний мелений;
  • цукор, сіль;
  • вода – 150 г;
  • олія.

Приготування

Змішайте фарш із подрібненою цибулею та часником, відвареним і остиглим рисом. Додайте яйце, сіль, перець, ретельно вимісіть. Формуйте тефтелі, злегка відбиваючи, обвалюйте в борошні, надлишки струшуйте і викладайте на деко, застелене пергаментом. Випікайте за температури 190 градусів десять хвилин.

Приготуйте соус: наріжте цибулю півкільцями, натріть моркву на великій тертці. У сковороду налийте трохи олії і обсмажте цибулю та моркву до золотистого кольору. Додайте томатну пасту, злегка обсмажте, томатний сік, воду, сіль, цукор, спеції та доведіть до кипіння. Запечені тюфтельки викладіть у сковороду із соусом, доведіть до кипіння. Тушкуйте на слабкому вогні 40 хвилин із закритою кришкою.

Поради

  • Для тюфтельок використовуйте будь-який фарш.
  • Кількість води можна трохи змінити залежнос від того, скільки соусу ви хочете отримати.
  • Тюфтельки подавайте зі сметаною.

Оценка материала:

5.00 / 2
М'ясні тюфтельки з рисом: класичний рецепт 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
19.06.2023 546
Еще материалы раздела «Суспільство»