<
НОВИНИ ДНЯ: Коли День вишиванки 2024: дата, традиції і цікаві факти  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  У Зеленського про обмеження для чоловіків за кордоном: дистанційних документів не буде  Вівсяно-картопляні котлети: рецепт пісної страви  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Кулеба: повернення військовозобов'язаних до України є питанням справедливості  Соціологи оцінили рівень готовність українців до мобілізаціївсі новини дня
Бізнес
Страхування
21.06.2023 895

РФ і Білорусь виключать із системи міжнародного автострахування "Зелена карта"

Брюссельська рада офісів вирішила призупинити членства в Офісах "Зелених карт" (страхових полісів - ред.) для Російської Федерації та Білорусі.

_dokumenti_avto_freepik_com_650x410_21.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Національне агентство автомобільного транспорту Молдови.

"До уваги транспортних операторів! Національне агентство автомобільного транспорту повідомляє, що з 30 червня 2023 року дію страхових полісів "Зелена картка" для Російської Федерації та Республіки Білорусь припинено", - йдеться в повідомленні.

Про це повідомила Брюссельська рада офісів, яка направила інформаційну записку до Національних офісів Міжнародної системи забезпечення грін-карт щодо призупинення членства в Офісах "Зелених карток" для Російської Федерації та Білорусі.

"У зв'язку з цим Національне агентство автомобільного транспорту рекомендує перевізникам ознайомитися з діючими в цих країнах правилами в галузі автомобільного транспорту, зокрема про правила страхування транспортних одиниць", - додали наостанок.

"Зелена карта"

Обов'язковий міжнародний страховий сертифікат, що має в усіх країнах уніфіковану форму. Його наявність є обов'язковою умовою для водіїв, які планують виїхати за кордон на власному автомобілі в країни-члени Міжнародної системи.

Нагадаємо, що більшість західних автовиробників залишили ринок РФ і це змушує росіян долати своє небажання користуватися китайськими брендами. Проте частина автолюбителів говорить про низьку якість цих автомобілів.

Оценка материала:

5.00 / 3
РФ і Білорусь виключать із системи міжнародного автострахування "Зелена карта" 5.00 5 3
Бізнес / Страхування
21.06.2023 895
Еще материалы раздела «Страхування»