<
НОВИНИ ДНЯ: Лукашенко таємно передав Азербайджану зброю перед війною з Вірменією — Politico  На вихідних погода в Україні почне змінюватися   На вихідних в Україні дощитиме майже в усіх областях  Перед вихідними в Україні знову задощить, - прогноз  Синоптикиня попередила, де найближчим часом пройдуть інтенсивні дощі та де вже 14 червня буде спека +31 градус  Дощі не припиняються: синоптик розказав, де та коли в Україні литиме  Коли в Україні очікувати повернення спеки: синоптикиня Діденко дала відповідьвсі новини дня
Політика
Україна
22.06.2023 481

ЗСУ за добу знищили майже три роти росіян та 68 одиниць техніки на Таврійському напрямку

Українські військові за добу ліквідували майже три роти російських окупантів та вразили 68 одиниць ворожої техніки на Таврійському напрямку.

imgonline_com_ua_resize_fw4zpv18weielax__1__650x410_22.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Telegram командувача оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександра Тарнавського.

"На Таврійському напрямку наша армія системно вибиває ворога з позицій і продовжує просування. Успіхи Сил оборони вже помітні", - написав Тарнавський.

Протягом доби підрозділи ракетних військ та артилерії виконали 1119 вогневих завдань. Втрати ворога вбитими та пораненими склали майже три роти.

Також було знищено та пошкоджено 68 одиниць військової техніки окупантів, зокрема:

6 танків;

13 одиниць БМП;

2 ББМ;

МТЛБ;

3 БпЛА "Supercam";

БпЛА "Орлан-10";

5 гаубиць 2С19 "Мста-С";

4 гаубиці 2А65 "Мста-Б";

2 зенітних ракетних комплекси "Стріла";

5 самохідних артилерійських установок 2С5 "Гіацинт";

2 самохідних артилерійських установки 2С3 "Акація";

самохідна артилерійська установка 2С7 "Піон";

БМ-21 "Град";

РЛС "Зоопарк".

Окрім того, наші захисники знищили три місця зберігання боєприпасів росіян.

Успіхи ЗСУ на фронті

Нагадаємо, на початку червня українські військові посилили наступальні дії у Запорізькій області. ЗСУ вдалося звільнити вісім населених пунктів у Запорізькій та Донецькій області. Крім того, наші захисники мають успіхи на флангах на Бахмутському напрямку.

Проте останніми днями російські окупанти активізувалися на Лимано-Куп'янському напрямку. Українські захисники стримують штурми ворога.

За останніми даними Генштабу, українські військові продовжують наступ у Запорізькій області та мають частковий успіх. Крім того, ЗСУ контратакують окупантів у Луганській області.

Оценка материала:

5.00 / 2
ЗСУ за добу знищили майже три роти росіян та 68 одиниць техніки на Таврійському напрямку 5.00 5 2
Політика / Україна
22.06.2023 481
Еще материалы раздела «Україна»