<
НОВИНИ ДНЯ: "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витрат  Рубані котлети з індички: швидкий рецепт  Скільки витрачати на великодній стіл: українці дали відповідь  Дощі та тепло на Великдень: прогноз погоди в Україні на 5 травня  На саміті миру у Швейцарії розроблятимуть спільну позицію щодо початку переговорів з РФ – ОП  Дефіциту ATACMS не буде: чи це правда і скільки таких ракет є у СШАвсі новини дня
Політика
Світ
22.06.2023 839

Підрив "Кримського титану" зачепить три сусідні країни – Гуменюк

Російські загарбники можуть створити у Криму техногенну катастрофу.

0176ead2764baf69d12dd6de151260fc_22.06.23

У тимчасово окупованому Криму, в Армянську, росіяни готують теракт на хімічному підприємстві "Кримський титан". Якщо там станеться вибух – це буде штучна техногенна катастрофа. Зараз Україна спостерігає за активністю російських окупантів на території підприємства та фіксує випадки часткового виїзду місцевого населення через побоювання катастрофи.

Про це на брифінгу в медіацентрі "Україна – Укрінформ" розповіла керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. Пише ТСН. 

За її словами, у разі підриву підприємства першочергово постраждають російські військові, а також аварія може торкнутися громадян Туреччини, Румунії та Молдови.

"Якщо порівняти шантаж і приведення в дію техногенної катастрофи, пов’язаної з Каховською ГЕС, то це була більш локальна така ситуація, але те, що пов’язане з заводом "Титан", вже матиме міждержавний характер. Тому що, за оцінками фахівців, зона ураження може дістатися й інших країн, зокрема Туреччини, Румунії, Молдови, і це має непокоїти керівництво і цих країн, і посилити міжнародний тиск", - зазначила вона.

За словами Гуменюк, у Криму фіксують випадки групових виїздів людей, люди намагаються максимально віддалитися від цієї зони небезпеки.

Нагадаємо, екологиня попередила про наслідки ймовірного теракту на "Кримському титані".

Оценка материала:

5.00 / 1
Підрив "Кримського титану" зачепить три сусідні країни – Гуменюк 5.00 5 1
Політика / Світ
22.06.2023 839
Еще материалы раздела «Світ»