НОВИНИ ДНЯ: Байден і Зеленський анонсували ще одну зустріч за кілька тижнів  Загарбники не встигнуть добудувати захисні споруди для Керченського мосту цього року — Плетенчук  Синоптики дали прогноз на п'ятницю і попередили про небезпеку  В Україні 25 вересня без опадів, вдень до +28°  На заході дощі з грозами: прогноз погоди на 25 вересня в Україні  В Україні з середи посилиться вітер, це може погіршити ситуацію з пожежами - синоптики  На заході туман, а в Криму - невеликий дощ: прогноз погоди на 24 вереснявсі новини дня
Політика
Україна
22.06.2023 488

Зеленський розповів, чи будуть вибори в Україні наступного року

Президент України Володимир Зеленський відповів на питання по те, чи будуть наступного року вибори в Україні, зазначивши, що це відбудеться за умови, якщо не буде воєнного стану.

Про це він сказав в інтерв'ю BBC.

«Це ж питання глобальне. Якщо ми переможемо, то будуть. Значить, не буде воєнного часу, не буде війни», — пояснив глава держави.

Він наголосив, що згідно з законодавством, вибори повинні відбуватися у мирний час, коли немає війни.

Зеленський висловив сподівання, що наступного року в Україні буде мир, і життя стане таким, як було до війни.

Наступні парламентські вибори мали би відбутися у жовтні 2023 року, а президентські — навесні 2024 року.

Раніше голова Верховної Ради Руслан Стефанчук також заявляв, що питання парламентських виборів не стоїть на порядку денному, оскільки, згідно із законодавством, вони не можуть проводитись під час воєнного стану.

Оценка материала:

5.00 / 1
Зеленський розповів, чи будуть вибори в Україні наступного року 5.00 5 1
Політика / Україна
22.06.2023 488
Еще материалы раздела «Україна»