<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
23.06.2023 356

Участь росіян та білорусів на Олімпіаді: у МОК чекають "відповідного часу" для рішення

Міжнародний олімпійський комітет поки не ухвалив рішення щодо питання допуску російських і білоруських спортсменів до Олімпіади.

_olimpii__skii___komitet_mok_gettyimages_1198820796_2_650x410_23.06.23

Про це заявив речник МОК Марк Адамс, повідомляє РБК-Україна з посиланням на "Голос Америки".

"Я думаю, що це (рішення щодо участі в Олімпіаді - ред.) має бути гнучким, тому що це мінлива ситуація. Ми ухвалимо рішення щодо Парижа, коли буде відповідний час, і буде достатньо часу для ухвалення цього рішення", - заявив Адамс.

Позиція МОК щодо допуску росіян та білорусів

Нагадаємо, МОК після повномасштабного вторгнення Росії в Україну запровадив санкції проти спортсменів країни-агресора та Білорусі. Але на початку 2023 року комітет рекомендував допустити росіян та білорусів до спортивних змагань.

Таке рішення різко розкритикували в Україні та ще кількох країнах, а голові МОК Томасу Баху пропонували відвідати Бахмут.

Ряд міжнародних спортивних федерацій, які допускають громадян РФ та Білорусі на змагання, запровадили для них обмеження - заборонили прапори та гімни вищезгаданих країн. При цьому спортсменам, які підтримують війну або працюють з військовими чи службами нацбезпеки, брати участь у змаганнях заборонено.

Наступна Олімпіада відбудеться у Парижі з 26 липня по 11 серпня 2024 року. Для участі росіян та білорусів потрібне окреме рішення МОК.

Оценка материала:

5.00 / 1
Участь росіян та білорусів на Олімпіаді: у МОК чекають "відповідного часу" для рішення 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
23.06.2023 356
Еще материалы раздела «Спорт»