<
НОВИНИ ДНЯ: Сирна паска без випікання "Три шоколади": рецепт від відомої кухарки  2 травня вдень до 27° тепла, подекуди невеликий дощ  Журналісти знову отримають доступ до кулуарів Верховної ради  Росія намагається захистити свою авіацію від українських атак: де розмістять військові літаки   Квітень у Києві став одним з найтепліших за останні 144 роки  Коли пекти паску та фарбувати яйця на Великдень 2024  Цінніше, ніж ATACMS: аналітик назвав ключове озброєння з пакету допомоги СШАвсі новини дня
Життя та Стиль
Спорт
23.06.2023 543

Міжнародну федерацію, яка принижувала Україну та повернула Росію до змагань, виключили зі складу МОК

Міжнародний олімпійський комітет відмовився визнавати проросійську боксерську організацію, яку очолює соратник Путіна.

28c5a4a7ee86d41f2b4530de88b6c561_23.06.23

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) офіційно виключив зі свого складу Міжнародну федерацію боксу (IBA), яку очолює скандальний російський функціонер Умар Кремльов.

Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету МОК. Пише ТСН. 

Виконавча рада МОК дійшла висновку, що IBA не виконала умови, які були поставлені перед нею. За виключення проросійської організації проголосували 69 членів Міжнародного олімпійського комітету, проти – лише один.

Також організація рекомендувала залишити бокс у програмі наступних літніх Олімпійських ігор, які відбудуться 2024 року в Парижі.

Додамо, що Кремльов є соратником диктатора РФ Володимира Путіна та обіймає посаду президента IBA від грудня 2020 року, раніше він очолював Федерацію боксу Росії. Торік у жовтні Міжнародна федерація боксу повернула до змагань спортсменів із РФ та Білорусі, дозволивши їм виступати під прапорами держав-агресорок. Також до змагань допустили і російських та білоруських офіційних осіб, зокрема суддів.

Раніше IBA заборонила збірній України виступати на юнацькому чемпіонаті Європи-2022 під національним прапором, змусивши наших боксерів змагатися винятково під прапором IBA. Через це українці влаштували протест і взагалі відмовилися виходити в ринг. Після гучного скандалу юніорська збірна України з боксу ухвалила рішення негайно залишити континентальну першість.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міжнародну федерацію, яка принижувала Україну та повернула Росію до змагань, виключили зі складу МОК 5.00 5 1
Життя та Стиль / Спорт
23.06.2023 543
Еще материалы раздела «Спорт»