<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
24.06.2023 425

Мінфін збере 10 млрд гривень після повернення довоєнної системи податків

Українська влада планує найближчим часом відновити збір податків до довоєнного рівня, щоб виконати свої зобов'язання перед МВФ, скасувавши пільги та пільги, запроваджені після вторгнення Росії.

dscf4212_id88295_1300x867_3_650x410_24.06.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю міністра фінансів Сергія Марченка агентству Reuters.

Цей крок принесе уряду додатковий дохід у розмірі до 10 млрд гривень до кінця 2023 року після того, як український парламент проголосує за відновлення податків, сказав Марченко.

"Ми очікуємо, що відновлення буде (проголосовано, - ред.) наприкінці червня чи на початку липня. Ми навіть не можемо покрити наші військові витрати за рахунок наших податків, але, принаймні, ми можемо покрити частину, і це дає нам деяке простір для маневру", - сказав Марченко.

Цей план є частиною зобов'язань, які Київ погодив у рамках кредитної програми Міжнародного валютного фонду майже на 15,6 млрд доларів, затвердженої на початку квітня.

Марченко сказав, що уряд також наполягатиме на митних реформах у другій половині року, включаючи запровадження загальної бази даних із країнами Європейського Союзу, "щоб уникнути незаконної торгівлі".

Повернення податків

У січні Кабінет міністрів подав до Верховної Ради проект закону, яким пропонується скасувати податкові пільги, запроваджені після початку війни.

Рада ухвалила його у першому читанні 29 травня. Очікувалося, що пільги скасують з 1 липня, але парламент не встигає схвалити закон у другому читанні.

Крім того, з 1 липня повернуться довоєнні акцизи на паливо та ставка ПДВ у 20%. Це призведе до підвищення цін на бензин та дизельне пальне на 10-15 гривень.

Оценка материала:

5.00 / 2
Мінфін збере 10 млрд гривень після повернення довоєнної системи податків 5.00 5 2
Бізнес / Податки та право
24.06.2023 425
Еще материалы раздела «Податки та право»