<
НОВИНИ ДНЯ: Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітня  У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагонвсі новини дня
07.07.2023 656

Україна повертається до довоєнної системи податків: Шмигаль пояснив, що чекає на українців

Додаткового підвищення податків принаймні до кінця воєнного стану не планується.

69f6bae5a19352cb4dbbce25f1f1e3ea_07.07.23

Україна повертається до довоєнної системи податків і скасовує єдиний 2% податок. Пише ТСН. 

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телемарафону пояснив, що чекає на українців.

За його словами, фактичне повернення до довоєнного рівня податків відбулося вже від 1 липня. Додаткового підвищення податків принаймні до кінця воєнного стану не планується.

"Частково, ми очікуємо, що повернення податків до довоєнного рівня відбудеться через прийняття відповідного закону Верховною Радою з 1 серпня. Але це буде стосуватися спрощенної системи опадаткування, повернення пяти відсотків замість двох... Інших зрушень, окрім повернення на довоєнний рівень, до кінця війни ми не плануємо, не прогнозуємо і, переконаний, не допустимо. Податкова система буде застабілізована в тому вигляді і на тому рівні, як до початку повномасштабної агресії", - пояснив Шмигаль.

Нагадаємо, український парламент 30 червня підтримав в цілому податковий законопроект №8401, який скасовує 2% єдиний податок. Крім того, від 1 серпня частково скасовується чинний мораторій на проведення перевірок для підакцизних товарів (алкоголь, тютюн, паливо), грального бізнесу та фінансових послуг.

Оценка материала:

5.00 / 1
Україна повертається до довоєнної системи податків: Шмигаль пояснив, що чекає на українців 5.00 5 1
Бізнес / Податки та право
07.07.2023 656
Еще материалы раздела «Податки та право»