<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Україна
23.06.2023 310

Нарощує виробництво. У ГУР сказали, скільки ракет зараз виготовляє Росія

Росія щонайменше в 3-4 рази наростила виробництво ракет "Калібр" та Х-101. Також збільшено виробництво безпілотних літальних апаратів.

Про це в інтерв'ю РБК-Україна розповів заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

За його словами росіяни виготовляють приблизно 40-30 ракет, в залежності від типу. "Менше - "Кинжалів", до шести одиниць. Рівень виробництва зараз навіть трішки більше, ніж це було до війни", - сказав він.

Скібіцький повідомив, що Росія дуже велику кількість ракет зі свого арсеналу використала саме в період жовтень - січень.

"І саме тоді, коли російські керівники зрозуміли, що в них критична межа - а ця критична межа в деяких випадках складала приблизно 8-10% (як кажуть, за нормативами військовими повинен бути запас десь 30%) - якраз тоді ми і побачили зменшення кількості ракетних ударів. Якщо ми проаналізуємо, то березень, квітень були доволі - не скажу, що спокійні - але застосування тоді ракетного озброєння було найменшим, починаючи з жовтня", - розповів заступник начальника ГУР МО.

Як зазначив Скібіцький, окупанти накопичили свої резерви, відновили виробництво по більшості позиціях, змінили або навіть удосконалили тактику застосування і ракетного озброєння, і безпілотних літальних апаратів.

"Результат таких заходів ми побачили в травні. Особливо якщо брати показники по безпілотних літальних апаратів. Їх було використано найбільше, починаючи з жовтня минулого року", - додав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
Нарощує виробництво. У ГУР сказали, скільки ракет зараз виготовляє Росія 5.00 5 1
Політика / Україна
23.06.2023 310
Еще материалы раздела «Україна»