<
НОВИНИ ДНЯ: Байден може зняти свою кандидатуру з виборів: ЗМІ назвали заміну  Суди над Трампом: у чому звинувачують екс-президента та як це впливає на вибори  Уряд України оприлюднив дані про зарплати прем’єра та віце-прем'єрів  Чи є загроза з Придністров’я: у ГУР доповіли про ситуацію зараз  Фритата з кабачками: рецепт смачного сніданку  Нафтогазова галузь РФ зіткнулася з кадровими проблемами через мобілізацію, - Bloomberg  Данілов та інші: Росія оголосила у розшук низку колишніх українських топчиновниківвсі новини дня
Прес-релізи
Товари та послуги
23.06.2023 715

Як «Довбуш», «Ельф», «Чаклун» та інші безпілотники допомагають ЗСУ?

Повномасштабне російське вторгнення на територію незалежної України триває вже майже півтора року. Українці сміливо борються за свободу та рідну землю не лише на полі бою, а й і в тилу. Громадяни донатять, волонтери закуповують необхідне спорядження, а інженери створюють нове озброєння.

Унікальні безпілотники вітчизняного виробництва щоденно допомагають нашим військовим долати сильного й підступного ворога. Всі останні новини про інноваційні технології та наукові відкриття оперативно повідомляє сучасний україномовний сайт зі зручною навігацією https://sundries.com.ua/. Рубрика «Війна в Україні» тут одна з пріоритетних.

Квадрокоптери родом з України

На службі в ЗСУ перебувають як закордонні, так і українські квадрокоптери. При цьому, наша держава намагається збільшити власне виробництво дронів, сприяючи створенню нових модифікацій. І недарма. Розробки вітчизняних інженерів чудово себе зарекомендували на передовій. Наші апарати дешевші, і при цьому аніскільки не поступаються іноземним аналогам:

1. «Довбуш Т10» – розвідувальний дрон з інноваційним програмним забезпеченням, що ефективно захищає його від засобів радіоелектронної боротьби противника. Матеріали, з яких створений цей БПЛА, не розпізнають радари. Апарат здатен підняти в повітря 6 потужних гранат для знищення ворожих танків та іншої бойової техніки.

2. «Ельф» – невибагливий безпілотник, створений для виявлення систем радіоелектронної боротьби. Невеличкий і легкий дрон здалеку нагадує пташку, тому ворог часто не звертає на нього увагу. Завдяки відмінним маскувальним характеристикам, дозволяє вести розвідку на дистанціях до 150 км.

3. «Shark» – БПЛА, оснащений чутливою камерою з 30-кратним збільшенням, що дає можливість розглядати позиції ворога з відстані 5 кілометрів. Для наведення реактивних систем залпового вогню HIMARS залітає в тил окупантів на 60 км.

4. «Чаклун» – маневровий автономний дрон, який майже неможливо помітити з землі. Апарат, призначений для розвідки, знімає ворожу територію з робочої висоти до пів кілометра. Його важливий плюс — ремонтопридатність.

5. Український аналог Shahed із Кривого Рогу здатен підняти 10-кілограмову боєголовку і перенести її на відстань 300 км. Дрон-камікадзе дістає до критично важливих об’єктів ворога, знищуючи склади та бронетехніку.

6. «Лелека-100» займається аеророзвідкою, патрулюванням та картографуванням місцевості, передаючи військовим здобуту інформацію в режимі реального часу. Відеотрансляція закодована, що виключає можливість її перехоплення.

7. «Каратель» – багаторазовий БПЛА, призначений для високоточних ударів у тилу ворога. Це найшвидший і найтихіший квадрокоптер такого типу в Україні. Вражає командні пункти окупантів, засоби ППО, склади боєприпасів і пального.

Навіщо українському війську велика армія дронів?

БПЛА для української армії – одна з найактуальніших потреб. Це додаткові очі, що суттєво розширюють можливості військових. Дрони допомагають виконувати безліч нагальних завдань під час бойових дій:

- шукати зниклих безвісти;

контролювати ситуацію вздовж лінії фронту;

вести глибинну розвідку на непідконтрольних територіях;

виявляти стратегічні об’єкти;

шукати позиції ППО;

вести аеророзвідку;

дистанційно коригувати артилерійський вогонь;

точно вражати ворожі цілі.

Квадрокоптери щодня рятують життя нашим військовим, тому їх значення неможливо переоцінити. Це своєрідний розхідний матеріал, який втрачається щодня, і тому потребує постійного поповнення. Щоб допомогти ЗСУ, не втомлюйтеся донатити перевіреним благодійним фондам. Перемога – за нами!

Оценка материала:

5.00 / 2
Як «Довбуш», «Ельф», «Чаклун» та інші безпілотники допомагають ЗСУ? 5.00 5 2
Прес-релізи / Товари та послуги
23.06.2023 715
Еще материалы раздела «Товари та послуги»
  • Як обрати біотуалет для інваліда Як обрати біотуалет для інваліда

    Після повної чи часткової втрати активності та можливості переміщатися самостійно, людина не може обслуговувати себе самостійно і тим більше ходити до туалету. Для вирішення такого завдання виробники пропонують стільці-туалети, крісла та біотуалет для інвалідів для дому.

  • 5 переваг Special Edition від Apple 5 переваг Special Edition від Apple

    Буквосполучення SE вже встигло стати називним. Apple позначає ним бюджетні гаджети, орієнтовані на користувачів з помірними вимогами до апаратного забезпечення. Наразі такий неймінг використовується не лише для смартфонів. «Спеціальне видання» також входить до складу сімейства розумних годинників Apple Watch.

  • Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов Незабываемый романтический вечер для двоих: советы от экспертов

    Романтический вечер - прекрасная возможность укрепить отношения и насладиться обществом друг друга. Если вы хотите устроить незабываемый романтический вечер на двоих, но не знаете, с чего начать, воспользуйтесь советами профессионалов из агентства по организации романтических событий.

  • Гідронасоси Гідронасоси

    Гідронасос є серцем гідравлічної системи, адже це ключовий компонент будь-якої гідравлічної системи, адже він відповідає за перетворення механічної енергії на енергію потоку рідини. Ця рідина, зазвичай гідравлічне масло, циркулює по системі, приводячи в дію гідравлічні циліндри, мотори та інші механізми.

  • Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків Як урізноманітнити сніданок: топ-5 корисних сніданків

    Більшість експертів по здоровому харчуванню приділяють сніданку найважливішу роль. Він допомагає організму не тільки пробудитися, а і надає йому імпульс на відновлення сил після нічного сну. Правильний сніданок покращує роботу серцево-судинної, травної систем, запускає обмін речовин, постачає енергію на весь день. Близько третини дорослих людей регулярно пропускають сніданки, посилаючись на причину нестачі часу на приготування. Не треба нехтувати ранковим прийомом їжі - замовляйте доставку сніданків у Львові.