<
НОВИНИ ДНЯ: 10 найпопулярніших університетів України, куди всі рвуться вступити  "Дорога іграшка": у Повітряних силах розповіли про "рідкісний російський літак" Су-57 РФ  Росія може “розвалитися”: Патрушев назвав причину  В Україні температура повітря підніметься до +25: де та коли буде найтепліше  "Ухилянтами" автоматично можуть стати два мільйони чоловіків: що буде, якщо не оновити дані в ТЦК  В Україні ще на місяць подовжать пільгову ціну на електроенергію для населення  В Україні буде тепло, але в окремих регіонах - дощі: прогноз погоди на 28 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
27.06.2023 836

Меренговий торт із вершковим кремом та ягодами: рецепт десерту, який вразить ваших гостей

Цей торт не тільки смачний, він ще й неймовірно ефектний. Неповторне поєднання текстур та смаків зробить його родзинкою програми на будь-якій вечірці.

3195b289f640e65d294f2a10cab73a5e_25.06.23

Меренговий торт можна приготувати як торт, а можна подати окремими тістечками. У будь-якому разі завдяки різнобарвним ягодам на вершково-білому безе десерт матиме красивий вигляд. Пише ТСН. 

Складники

Для безе

  • 7 яєчних білків кімнатної температури
  • чверть чайної ложки винного каменю (можна замінити на лимонний сік)
  • півтори склянки цукрового піску
  • 1 чайна ложка чистого ванільного екстракту

Для крему

  • півтори склянки густих вершків
  • половина склянки цукрової пудри
  • 1 чайна ложка чистого ванільного екстракту

Ягоди для топу

  • 200 г полуниці, нарізаної на четвертинки
  • 200 г малини
  • 200 г ожини
  • 200 г чорниці
  • третина склянки цукрової пудри
  • цедра та сік 1 лимона

Приготування

Приготуйте безе. Збийте яєчні білки та винний камінь (лимонний сік) на низькій швидкості до утворення піни, близько 2 хвилин.

На середній швидкості поступово додавайте цукор, збиваючи до жорстких піків, 7-8 хвилин, але не збивайте занадто сильно; яєчні білки повинні мати м'який і гладкий, а не грудкоподібний або сухий вигляд.

Додайте ванільний екстракт і перемішайте. Двома ложками викладіть безе гірками на підготовлені дека. Залиште між кожною ложкою достатню відстань. Якщо ви вирішили подавати десерт окремими тістечками, покладіть білкову масу відповідним чином.

Перенесіть деко в розігріту духовку і зменшіть температуру до 100-110 градусів. Випікайте, доки меренги не стануть твердими і не застигнуть, близько 1 години 15 хвилин. Після вимкнення духовки залиште меренги ще на 2 години.

Акуратно зніміть безе з пергаменту і викладіть на деко.

Приготуйте крем. Збийте вершки, цукрову пудру та ванільний екстракт до середніх піків.

Змішайте полуницю, малину, ожину та чорницю з цукром, лимонним соком та цедрою. Залишіть на 10 хвилин.

Перед подаванням полийте меренгу кремом. Викладіть ягоди рівним шаром, і одразу ж подавайте.

Оценка материала:

5.00 / 2
Меренговий торт із вершковим кремом та ягодами: рецепт десерту, який вразить ваших гостей 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
27.06.2023 836
Еще материалы раздела «Суспільство»