<
НОВИНИ ДНЯ: Проблема хрущівок в Україні. Які варіанти рішення розглядають у парламенті  "Пасха" чи "Великдень", "куліч" чи "паска": як говорити правильно  Новий закон про мобілізацію: для українців можуть змінитися правила перетину кордону  В Україну насуваються заморозки у Великодні дні  "Кулічів у нас точно не було". Інтерв'ю з етнологом про Великодні заборони, традиції і Паску Мертвих  Споживчі кредити. Що потрібно знати перед оформленням позики  В Україні стане трохи прохолодніше: прогноз погоди на 3 травнявсі новини дня
Політика
Світ
27.06.2023 414

Пригожин може готувати держпереворот у Білорусі - представник кабінету Тихановської

На думку Ковалевського, Пригожин є частиною плану Кремля із захоплення влади в Білорусі.

bc966f90a616b251c2906ff0ec77d173_27.06.23

Ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин після військового повстання в РФ, яке не закінчив до кінця, може готувати державний переворот у Білорусі. Пише ТСН. 

Таку думку висловив представник із закордонних справ білоруського Об’єднаного перехідного кабінету Валерій Ковалевський в ефірі телеканалу "Еспресо".

Він вважає, що російський бізнесмен є частиною плану Кремля із захоплення влади в Білорусі. На його думку, Пригожин може реалізовувати бажання Путіна щодо окупації Білорусі.

"Він може готувати державний переворот проти Лукашенка та почати потужнішу кампанію з поглиблення Білорусі з РФ. Адже хоча Пригожин і його ПВК є найманцями, контролюються вони ФСБ. Тому будуть вони керуватися виключно інтересами Кремля. Пригожин може реалізовувати плани Путіна щодо Білорусі, зокрема і ймовірного захоплення влади в Білорусі", - сказав Ковалевський.

Спроба перевороту у Росії Пригожиним

Нагадаємо, в ніч проти 24 червня засновник ПВК "Вагнер" Євген Пригожин оголосив про марш на Москву. Він заявив, що його найманці перетнули державний кордон РФ і почали заходити на територію Ростова-на-Дону. Вранці бійці Пригожина захопили військові об'єкти в Ростові, а вдень - у Воронежі.

Втім, за 200 км від Москви він відмовився від ідеї захоплення влади в Росії. Причиною постання у РФ Пригожин назвав те, що, мовляв, ПВК "Вагнер" мали розформувати.

Через день Пригожин уперше дав оцінку своїй спробі державного перевороту в Російській Федерації. На запитання одного з журналістів про те, як він оцінює результат бунту, він відповів, що результат "нормальний".

Оценка материала:

5.00 / 1
Пригожин може готувати держпереворот у Білорусі - представник кабінету Тихановської 5.00 5 1
Політика / Світ
27.06.2023 414
Еще материалы раздела «Світ»