<
НОВИНИ ДНЯ: У забороненій ОПЗЖ думають над створенням нової партії: що кажуть у Бойка  Зеленський відповів, чи запросять Путіна на наступний Саміт миру щодо України  Як приготувати смачний і поживний сендвіч на сніданок: рецепт з Instagram  Коли Собор архангела Гавриїла: історія свята, традиції  Чи відступить спека в Україні: синоптики дали детальний прогноз до кінця тижня  Не "Слуга народу": під яким брендом партія Зеленського може піти на вибори  Як приготувати пухкі булочки для бургера: розповідає блогеркавсі новини дня
Політика
Україна
27.06.2023 449

У Вашингтоні назвали причини "повільного" контрнаступу ЗСУ

Російські війська протягом багатьох місяців збудували на окупованій території України кілька ліній оборони. Це уповільнює просування ЗСУ.

Про це заявив координатор зі стратегічних комунікацій у Раді національної безпеки США Джон Кірбі, повідомляє РБК-Україназ посиланням на брифінг.

"Сам президент Зеленський минулого тижня публічно говорив, що в деяких областях це відбувається повільніше, ніж йому хотілося б. Він головнокомандувач. Ви знаєте, він має приймати ці рішення і він повинен віддавати ці накази", - сказав Кірбі.

Як повідомили представник Ради безпеки США, російські сили багато вклали за останні шість-вісім місяців в оборонні можливості. У деяких випадках їхні оборонні лінії мають три рівні, які сягають багатьох кілометрів.

За його словами, російські війська знали про те, що ЗСУ мають намір повернути ці території, і працювали над підготовкою оборони.

"І оборона, як скаже вам будь-який студент військової історії, оборона - це сильніша форма війни, тому українці натикаються на російську оборону. І це, і за словами самого президента Зеленського, за його власним аналізом, трохи їх сповільнило", - сказав він.

Оценка материала:

5.00 / 1
У Вашингтоні назвали причини "повільного" контрнаступу ЗСУ 5.00 5 1
Політика / Україна
27.06.2023 449
Еще материалы раздела «Україна»