НОВИНИ ДНЯ: Зупинити Путіна в Україні: Байден назвав завдання останніх місяців на посаді президента  Перед вихідними дощі в Україні продовжаться: де будуть опади  В Україні найближчим часом збережеться суха та комфортна погода  "Про безповоротне припинення спеки поки що не йдеться": синоптикиня дала прогноз для України  Погода здивує різноманітністю. Синоптик дала прогноз на 25 липня в Україні  У частині областей – дощі, а подекуди й грози: якою буде погода в Україні 24 липня  На заході дощі з грозами, а на півдні спека до +34: прогноз погоди на 24 липнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
30.06.2023 4751

Буде рекордна спека: народний синоптик дав прогноз погоди на липень в Україні

Нічної прохолоди теж не варто очікувати

Перший місяць літа 2023 року здивував українців температурними стрибками та опадами, однак у липні очікується менше дощів та рекордна спека.

Про це у прогнозі для "Телеграфу" розповів народний синоптик Володимир Деркач.

За його словами, у першу декаду липня в Україні очікуються помірні температури та випадання опадів, а ось середина місяця видасться вже спекотною.

"Чи не з самого початку другої декади липня в Україну прийде спека. В окремі дні вона буде навіть рекордною", — наголосив Деркач.

За його словами, у другій декаді місяця буде достатньо тепло навіть уночі, при цьому опадів практично не очікується.

Наприкінці липня спека вже почне спадати, прогнозує синоптик, вночі буде холодніше, проте кілька по-справжньому спекотних днів все ж таки варто очікувати.

Варто зауважити, що разом із спекою на другу декаду липня на українців обрушиться ще й сильна магнітна буря — протягом двох днів очікуються геомагнітні шторми силою в 5-6 балів. Таку сонячну активність можуть відчути на собі люди похилого віку, вагітні, метеочутливі люди, а також особи з хронічними хворобами.

Оценка материала:

5.00 / 2
Буде рекордна спека: народний синоптик дав прогноз погоди на липень в Україні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
30.06.2023 4751
Еще материалы раздела «Суспільство»