НОВИНИ ДНЯ: Каллас: 210 млрд євро активів РФ залишаться замороженими до репарацій для України  Гороскоп на 2026 рік для всіх знаків зодіаку: новий етап, потужні зміни та ясність після хаосу – життя ніколи не буде таким, як раніше  Спершу планують знизити податки. Чому в житловому законопроєкті №12377 не буде реєстрації оренди  Гороскоп на 13 грудня для всіх знаків зодіаку: сьогодні випадковість стане шансом на успіх  ЄС остаточно вирішив долю заморожених російських активів: подробиці  Гороскоп на 13 грудня за картами Таро: Водоліям - взяти паузу, Левам - підтримка  Помер Степан Гіга: все про життя і смерть народного артиста Українивсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
01.07.2023 570

Свиняча грудинка, запечена у фользі: рецепт страви вихідного дня

Свиняча грудинка – це альтернатива ковбасі на бутербродах. Страву можна запекти заздалегідь і зберігати в холодильнику. Прекрасний вигляд має як у складі м'ясної нарізки, так і самостійно.

810514d0680ad14ce890fcbe9f7b0442_01.07.23

Щоб запекти смачну грудинку – її необхідно промити, обсушити та натерти спеціями. Пише ТСН. 

Складники

  • грудинка свиняча – 1 кг;
  • часник – 5 зубчиків;
  • часник сушений – 1 ч. л;
  • коріандр – 1 ч. л;
  • паприка копчена – 1 ч. л;
  • перець чорний мелений – 1 ч. л;
  • лавровий лист – 2 шт.;
  • сіль – 2 ч. л.

Приготування

Грудинку промийте та обсушіть паперовим рушником. Розріжте на дві частини.

Часник очистіть, наріжте на часточки.

У грудинці зробіть надрізи гострим ножем і вставте часточки часнику. Посипте шматки грудинки сіллю та спеціями. Добре увітріть руками.

Викладіть підготовлену грудинку на подвійну фольгу. Зверху покладіть лавровий лист і щільно загорніть фольгу так, щоб ніде не залишилося отвору. Залиште за кімнатної температури на годину, щоб воно просочилося спеціями.

Викладіть грудинку до форми для запікання. Поставте випікатися до заздалегідь розігрітої до 190 градусів духовки на 80 хвилин. Після закінчення цього часу розгорніть фольгу, полийте грудинку соком, що утворився, і дайте запектися ще 15-20 хвилин за температури 200 градусів до золотистої скоринки.

Готовій грудинці дайте охолонути за кімнатної температури, потім покладіть до холодильника.

Поради

Спеції використовуйте на свій смак.

Свинячу грудинку можна залишити маринуватися на добу.

Оценка материала:

5.00 / 1
Свиняча грудинка, запечена у фользі: рецепт страви вихідного дня 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
01.07.2023 570
Еще материалы раздела «Суспільство»