<
НОВИНИ ДНЯ: Беріть парасольки: якою буде погода в Україні 6 травня  Літній наступ РФ і окупація Донбасу: в ISW проаналізували плани Кремля щодо захоплення України  НАТО готується до потенційного конфлікту з Росією — речниця МЗС РФ  Не лише Донбас: Павлюк назвав регіон, який є ціллю Кремля  Багато дощів з грозами. Синоптики дали прогноз на 6 травня в Україні  "Стратегічно необґрунтований крок": дипломат Брайза про критику Білого дому щодо ударів по НПЗ в РФ  Глава Rheinmetall закликав Німеччину до збільшення військових витратвсі новини дня
Політика
Світ
01.07.2023 326

Адміністрація Байдена може незабаром схвалити відправлення до України касетних боєприпасів – CNN

Адміністрація Байдена наполегливо розглядає можливість схвалення передачі боєголовок касетних боєприпасів в Україну.

db81a5a70d80014449c18a778d34d9c9_01.07.23

Про це повідомили CNN кілька осіб, знайомих із цим питанням, оскільки українці намагаються досягти значних успіхів у своєму контрнаступі. Пише ТСН. 

"Це, безсумнівно, матиме значний вплив на поле бою", - сказав неназваний американський чиновник.

Чиновники повідомили ЗМІ, що остаточне рішення Білого дому очікується найближчим часом, і що в разі схвалення зброя може бути включена в новий пакет військової допомоги Україні вже наступного місяця.

Українські чиновники наполягали на тому, щоб США надали боєприпаси з минулого року, стверджуючи, що вони нададуть більше боєприпасів для артилерії та ракетних систем із Заходу та допоможуть зменшити кількісну перевагу Росії в артилерії.

Але США не бажали надавати їх через ризик, який вони могли становити для цивільного населення, а також через те, що деякі ключові союзники США, включаючи Велику Британію, Францію та Німеччину, підписали заборону на касетні боєприпаси — зброю, яка розсіює «бомби» на великих площах, які можуть не вибухнути під час зіткнення та можуть становити довгострокову небезпеку для будь-кого, хто з ними стикається, подібно до наземних мін.

Проте український контрнаступ, розпочатий на початку цього місяця, не досяг такого прогресу, як сподівалися офіційні особи США, оскільки російські лінії оборони виявилися краще укріпленими, ніж очікувалося.

За словами офіційних осіб, касетні боєприпаси, які США накопичили у великій кількості після їх поступового виведення з виробництва в 2016 році, можуть допомогти.

Представники адміністрації також вважають, що їм вдалося пом’якшити занепокоєння деяких союзників щодо передачі боєприпасів США.

Нагадаємо, що сенатор США Ліндсі Грем переконаний, що США мають надати Україні додаткове озброєння для контрнаступу. Зокрема, ATACMS і касетні боєприпаси.

Також американські сенатори-республіканціі надіслали президенту США Джо Байдену лист із проханням надати Україні касетні боєприпаси. Наголошується, що надання снарядів допоможе ЗСУ продовжити витіснення окупантів із території країни.

Додамо, що Україні розширила свій запит до США на отримання зброї, включивши до нього касетні боєприпаси. Зокрема, бомбу повітряного базування МК-20, яку ЗСУ хочуть використовувати для скидання з безпілотників. Про це інформує Reuters з посиланням на американських законодавців Джейсона Кроу і Адама Сміта, які входять до комітету з питань збройних сил Палати представників США.

Оценка материала:

5.00 / 1
Адміністрація Байдена може незабаром схвалити відправлення до України касетних боєприпасів – CNN 5.00 5 1
Політика / Світ
01.07.2023 326
Еще материалы раздела «Світ»