<
НОВИНИ ДНЯ: В Пентагоні сказали, для яких цілей Україна отримала ATACMS, - NYT  Телескоп NASA виявив загадкову планету-блудька  Синоптики обіцяють теплий місяць: прогноз Укргідрометцентру на травень  Синоптикиня повідомила, якою буде погода у Вербну неділю і на Великдень  Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітнявсі новини дня
Політика
Україна
01.07.2023 272

В Україні офіційно закінчився карантин через COVID-19. Тривав понад три роки

У суботу, 1 липня, в Україні припиняє свою дію карантин та режим надзвичайної ситуації у зв’язку з пандемією COVID-19. Він протривав 1193 дні.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль на засіданні Кабміну розповів, що завдяки впровадженню карантину вдалось налагодити механізми реагування, що стали в пригоді під час повномасштабної війни.

"Сьогодні наші лікарі та медсестри не менш героїчно допомагають захисникам та цивільним в умовах повномасштабної війни. Знову роблять неймовірну роботу та демонструють надзвичайний героїзм", - зазначив Шмигаль

При цьому у Міністерстві охорони здоров'я повідомили, що проводили аудит нормативно-правової бази (зокрема, аналіз норм у понад 60 законах та 100 постановах, які були введені та адаптовані до пандемії). Окрім цього, завдяки рекомендаціям ВООЗ, COVID-19 було перенесено з надзвичайної до постійної проблеми охорони здоров'я.

Це означає, що COVID-19 буде частиною випадків грипу та ГРВІ, які реєструються кожного року в осінньо-зимовий період.

Також відомо, що до кінця 2024 року підтверджені поставки вакцин за міжнародною ініціативою COVAX. Тому щеплення проти COVID-19 залишаться безкоштовними і доступними.

Оценка материала:

5.00 / 1
В Україні офіційно закінчився карантин через COVID-19. Тривав понад три роки 5.00 5 1
Політика / Україна
01.07.2023 272
Еще материалы раздела «Україна»