<
НОВИНИ ДНЯ: Різка зміна правил вступу на аспірантуру: що потрібно знати чоловікам призовного віку  Чи може Україна залишитися без танків: у Forbes дали чітку відповідь  Спека трохи спаде: прогноз погоди в Україні на 26 червня  День Конституції України 2024 року: коли святкуємо і чи буде вихідний  Чому під час тривоги в Києві зупиняється громадський транспорт  До України суне антициклон: як зміниться погода найближчими днями  Командири РФ кидають своїх підлеглих у "ями" та морять голодом за найменші провини, - ЦНСвсі новини дня
Політика
Україна
01.07.2023 403

Росія може використати теракт на ЗАЕС для зупинки контрнаступу ЗСУ, - Зеленський

Росія може використати можливий підрив Запорізької АЕС для зупинення контрнаступу Збройних сил України.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час прес-конференції з премʼєр-міністром Іспанії Педро Санчесом у Києві, повідомляє РБК-Україна.

"Є серйозна загроза, тому що Росія технічно готова для того, щоб спровокувати локальний вибух на станції, який може призвести до викиду. Ми все це обговорюємо з партнерами, для того, щоб усі розуміли, для чого це Росія робить, тому що потрібно знайти логіку. Крім того, що вони терористи, є ще й логіка в цих діях", - заявив він.

Зеленський додав, що росіяни можуть спровокувати вибух на ЗАЕС й показати наче це зробили не вони

"Навіщо? Щоб показати, що ця війна небезпечна для світу. Спровокувати це так, що це зробили не вони. Для інформаційного простору, для того, щоб люди боялися цього, для того, щоб потім партнери, які є скептиками, почали політично зупиняти Україну, зупиняти наші контрнаступальні дії", - сказав президент.

За його словами, українська сторона багато обговорювала з партнерами перехід станції під контроль України.

"І ще важливо, щоб у момент переходу контролю станції від Росії до України все було перевірено. Тому що може бути дистанційне мінування. Щоб потім сказати: "Ось коли все було під контролем окупанта, все було добре, а зараз, будь ласка, є викид". Важливий момент", - зазначив Зеленський.

Оценка материала:

5.00 / 1
Росія може використати теракт на ЗАЕС для зупинки контрнаступу ЗСУ, - Зеленський 5.00 5 1
Політика / Україна
01.07.2023 403
Еще материалы раздела «Україна»