НОВИНИ ДНЯ: У Польщі нема переляку від Трампа: експерт пояснив сподівання Варшави  Виробники продуктів підняли ціни на 15%: що подорожчало найбільше  Погодні гойдалки: яких сюрпризів чекати українцям в останню неділю листопада  Навіть вдень буде мінус: синоптикиня попередила про похоладання 24 листопада   В Україні 24 листопада на сході та Закарпатті мокрий сніг, вдень до +2°  Сніг, але не всюди. Синоптики дали прогноз на 24 листопада в Україні  Синоптики погіршили прогноз погоди на вихідні: які регіони постраждають найбільшевсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.07.2023 484

Як спекти хліб із сиром та гострим перцем

У наш час вміння пекти хліб – це дуже цінна навичка.

7d41661f718e42da382c0f5f98ea5df0_03.07.23

Хліб із сиром та гострим перцем прикрасить будь-який стіл. Випікати його не так вже й складно. Дуже важливо мати хороші свіжі дріжджі та дотримуватися при витіканні температурного режиму. Пише ТСН. 

Складники

50 г закваски
1,5 склянки теплої води
280 г борошна для хліба
200 г борошна загального призначення
20 г цільнозернового борошна
1,5 ч. л. дрібної морської солі
50 г маринованого халапеньйо (можна замінити чилі)
135 г гострого твердого сиру
12 г зеленої цибулі

Приготування

У велику миску дріжджі добре перемішайте із теплою водою. Потім додайте цільнозернове борошно та борошно для хліба, змішайте все і залиште на 30 хвилин.

Посолити, знову перемішати і залишити ще на 6-8 годин. Тісто можна вимішувати протягом наступних 2 годин кожні 30 хвилин, а потім збільшити інтервал між вивішування до години і, нарешті, залишити в спокої на 2-3 години.

Дрібно наріжте перець і цибулю, сир - дрібними кубиками, вмішайте все це в тісто. Добре дати тісту настоятися вже в готовому вигляді у формі в прохолодному місці годин 8-10.

Добре розігрійте духовку і випікайте 10 хвилин за температури 230-250 градусів, а потім зменшіть температуру до 200-220 і випікайте 25 хвилин під кришкою. Потім зніміть кришку і випікайте ще 10 хвилин або доти, поки хлібина не набуде золотистого кольору, а під час постукуванні по ній не видасть звук. Температура всередині готового хліба має бути близько 100 градусів.

Їсти хліб краще після того, як він охолоне.

Оценка материала:

5.00 / 2
Як спекти хліб із сиром та гострим перцем 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.07.2023 484
Еще материалы раздела «Суспільство»