<
НОВИНИ ДНЯ: Українським студентам готують кардинальні зміни: розбір закону про виші  НБУ перевищив очікування банкірів: облікову ставку знижено на один відсотковий пункт  В українців забиратимуть авто на потреби ЗСУ: що відомо про резонансні норми у законі про мобілізацію  Вночі можливі грози, вдень повітря місцями прогріється до +26: погода на 27 квітня  Коли Лазарева субота 2024 року: дата, традиції, що можна і не можна робити  В Держдепі США відповіли, чи допомагатимуть Україні повертати чоловіків з-за кордону  Де в Україні будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 27 квітнявсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
03.07.2023 6981

Україну накриє аномальна погода: синоптики дали прогноз на липень та серпень

Синоптики попередили українців про аномальну погоду у липні та серпні.

Як передає "Хвиля", про це пише РБК-Україна, посилаючись на дані синоптиків.

Так, перший місяць літа Україну накриває то спека до +30, то зливи.

При цьому, як розповіла синоптик Укргідрометцентру Наталія Птуха в коментарі НВ, температура в липні буде на 1-1,5 градуса вищою за норму, а в серпні середньомісячна температура може бути на 2 градуси вищою.

"Таке загальне спостереження на всій території країни. Для кожного регіону потрібно дивитися окремо на декаду вперед", - спрогнозувала вона.

Виходячи з прогнозу, очікується, що липень буде трохи теплішим за червень, проте більш прохолодним, ніж минулого року. Проте місяць матиме суху та переважно сонячну погоду з незначною кількістю опадів. Стовпчики термометрів коливатимуться від 16 до 28 тепла. До того ж у першій декаді очікуються невеликі дощі.

Тим часом дані сайту Wisemeteo свідчать про те, що в липні лише три дні будуть дуже спекотними і температура досягне 35 тепла. На них чекають на початку третьої декади місяця.

А ось серпень очікується дуже стабільним та посушливим. Температура у третьому місяці літа коливатиметься від 12 до 29 тепла. За даними Sinoptik, опади очікують лише один день наприкінці місяця.

У свою чергу, Wisemeteo прогнозує цілий місяць без дощів. За його даними, аномально високі температури будуть у середині місяця - стовпчики градусника піднімуться до позначки 37, що швидше за все стане рекордом цього літа.

Вже на початку третьої декади місяця температура різко опуститься до 21, а до кінця серпня впаде до 18.

За словами синоптиків, найкраще прогноз погоди можна дізнаватись найближчими днями до дати, адже тоді він найточніший.

Оценка материала:

5.00 / 2
Україну накриє аномальна погода: синоптики дали прогноз на липень та серпень 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
03.07.2023 6981
Еще материалы раздела «Суспільство»