<
НОВИНИ ДНЯ: Статус бронювання від мобілізації: в Міноборони зробили "неможливе можливим" в застосунку "Резерв+"  Завершення війни в Україні в пріоритеті. У Трампа назвали цілі у разі перемоги на виборах  Місцями дощі та навіть грози: прогноз погоди в Україні на 27 червня  Чотири області накриють дощі: синоптики уточнили прогноз на четвер в Україні  Студентів відрахують за відмову від базової військової підготовки, - постанова уряду  Які вакансії в армії найбільш популярні та скільки людей на них відгукуються  В Україні 27 червня переважно без опадів, вдень до 30°всі новини дня
04.07.2023 352

"Касир не має права відмовити": голова НБУ пояснив, які долари зобов'язані приймати обмінники та банки

Фінустанови позбавлятимуть ліцензії у разі відмови приймати "старі" купюри.

50b627e85ac0ae5b5a8b5aee15906aaa_04.07.23

Обмінники та банки зобов'язані приймати усі долари США. Навіть такі, що випущені ще 1914 року. У разі відмови в обміні чи за пропозицію сплатити додаткову комісію – фінансові установи позбавлятимуть ліцензій. Пише ТСН. 

Про це в ефірі національного телемарафону заявив голова Нацбанку Андрій Пишний.

"Тепер касир у відділенні банку, в обмінному пункті не має права вам відмовити, якщо валюта, купюра, яку ви даєте для обміну, пройшла лічильник і детектор. Все, крапка. Я хочу, щоб почули це всі – і валютообмінники і громадяни. Якщо вам раптом відмовляють, намагаючись пред'явити якийсь наказ або пояснюючи щось – ви завжди можете оскаржити ці дії безпосередньому керівництву у цьому відділенні банку. І обов'язково це зробіть", - наголосив керівник НБУ.

Нагадаємо, в Україні деякі обмінники почали брати за "старі" долари комісію 20%.

ТСН.ua писав, якого року випуску долари дійсні в Україні, чому виникає сумнів у "старих" банкнотах.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Касир не має права відмовити": голова НБУ пояснив, які долари зобов'язані приймати обмінники та банки 5.00 5 1
Бізнес / Фінанси та банки
04.07.2023 352
Еще материалы раздела «Фінанси та банки»