<
НОВИНИ ДНЯ: Навіщо Китаю заморожування російсько-української війни: політолог звернув увагу на цікавий момент  Макрон радить французам не обирати до парламенту ультралівих та ультраправих, - AP  Шольц про ідею Путіна щодо "перемир'я": ті, хто вірять, явно передивилися Russia Today  Червень в Україні завершиться спекою, - прогноз  Спека до +31: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 28 червня  Коли наступить перемога у війні: українці назвали терміни та умови  Температура підвищується: де 28 червня в Україні буде найспекотнішевсі новини дня
Політика
Європа
03.07.2023 352

ЄС може зняти санкції з російського банку для продовження зернової угоди, - FT

Європейський Союз розглядає можливість як поступку Москві погодитися на створення підсанкційним Россельхозбанком дочірньої компанії, яка буде підключена до SWIFT.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Financial Times.

За даними джерел видання, цей крок спрямований на захист угоди щодо чорноморського зерна, що дозволяє Україні експортувати продукти харчування на світові ринки.

План Москви, запропонований у ході переговорів за посередництва ООН, дозволить підрозділу банку займатися платежами, пов'язаними з експортом зерна, повідомляє газета з посиланням на анонімні джерела.

Новому підрозділу буде дозволено використовувати глобальну систему обміну фінансовими повідомленнями SWIFT, яку було закрито для найбільших російських банків після вторгнення в Україну минулого року.

Крім відновлення доступу до SWIFT, Росія також домагається відновлення постачання сільгосптехніки та запчастин, зняття обмежень на страхування та перестрахування.

Будучи двома провідними світовими виробниками сільськогосподарської продукції, Росія та Україна є великими гравцями на ринках зернових та олійних культур, від пшениці та ячменю до ріпаку та соняшникової олії. Росія також домінує над ринком добрив.

Оценка материала:

5.00 / 1
ЄС може зняти санкції з російського банку для продовження зернової угоди, - FT 5.00 5 1
Політика / Європа
03.07.2023 352
Еще материалы раздела «Європа»