<
НОВИНИ ДНЯ: Грози, дощі, сильний вітер: де 29 квітня в Україні очікується негода  Росія вкрала у ЗСУ технологію ураження цілей та активно застосовує на фронті – BILD  Чи зможуть далекобійні ATACMS повністю знищити Кримський міст: відповідь експерта  Тепло, хмарність та подекуди грози: прогноз погоди на 29 квітня  Мобілізація, сесія НМТ, правила для водіїв та свята: на які зміни чекати у травні  Фінансовий гороскоп на тиждень: на кого зі знаків зодіаку чекає прибуток 29 квітня – 5 травня  Що зірки нам пророкують: гороскоп на 29 квітня-5 травня 2024 рокувсі новини дня
Політика
Європа
05.07.2023 1020

Російським туристам стане ще складніше отримати шенгенські візи: причини

Російським туристам потрапити до Європи влітку стане ще складніше. Візові центри Італії та Франції скоротять кількість слотів на подання документів.

_turisti_shengen_kolazh_650x410_05.07.23

Дипмісії розглядатимуть менше заяв на візи через відпустки співробітників, така ситуація триватиме до вересня, повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на Асоціацію туроператорів.

Росіянам у липні та серпні буде складніше отримати візи до країн Шенгенської зони. Незважаючи на те, що деякі країни західної Європи не обмежували суттєво видачу віз росіянам, у найближчі два місяці візові центри скоротять кількість слотів для прийому документів.

Туроператори зазначають, що офіційно про це не повідомлялося, але з неофіційних каналів відомо, що через відпустки співробітників консульств заявок буде розглядатися менше. Така ситуація стосується Італії, Франції та інших країн ЄС.

При цьому російські туристи мають й інші складнощі з отриманням віз: їм непросто записатися, тому що слоти "забирають" боти. Якщо вдасться подати документи, процедури до отримання візи Франції, Італії та Іспанії займають місяць. При цьому час з моменту отримання слота до подачі документів у візовому центрі може становити до 2 тижнів.

Ще однією проблемою російських туристів під час поїздок до Європи туроператори називають складнощі з перельотами. Зараз росіяни літають на Кіпр з пересадкою в Кувейті. Для того, щоб їм полетіти до Італії, потрібно, щоб з'явилися прийнятні стикування.

Нагадаємо, ми писали, як Європа знайшла заміну туристам із країни-окупанта.

Також повідомлялося, що Болгарія посилила видачу віз росіянам.

Оценка материала:

5.00 / 2
Російським туристам стане ще складніше отримати шенгенські візи: причини 5.00 5 2
Політика / Європа
05.07.2023 1020
Еще материалы раздела «Європа»