<
НОВИНИ ДНЯ: Байден заявив, що візьме участь у дебатах з Трампом  Уряд Британії занепокоєний через злочинну діяльність російських шпигунів  Чи зможе Україна повернути усю свою окуповану Росією територію: оцінка аналітиків США  Що додати до паски щоб вона довго не черствіла, як її зберігти свіжою  На близькій до Землі планеті може існувати життя - сенсаційне відкриття вчених  У Харкові змінять назву двом станціям метро  ЗМІ опублікували мирний договір між Україною та РФ, узгоджений на початку 2022 рокувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
04.07.2023 318

Чи працюватимуть пункти вакцинації проти COVID-19 після карантину

В Україні 1 липня завершилася дія карантину та режиму надзвичайної ситуації через епідемію COVID-19. Короновірусна інфекція переходить до групи сезонних захворювань, як грип.

У пресслужбі Міністерства охорони здоров'я розповіли, чи потрібно робити щеплення проти COVID-19 та чи працюватимуть пункти вакцинації.

Головний державний санітарний лікар Ігор Кузін пояснив, що навесні ВООЗ скасувала надзвичайну ситуацію в сфері охорони здоров'я, тобто COVID-19 було перенесено до постійної проблеми охорони здоров'я.

«Однак COVID-19 нікуди не зникає, а SARS-CoV-2 циркулюватиме надалі. Тому вакцинація залишається рекомендованою, пункти щеплення працюватимуть», – сказав він.

У МОЗ повідомили, що щеплення проти COVID-19 залишаються рекомендованими і безоплатними. Наразі на рівні країни є понад 7 млн доз вакцини.

Відповідно до рекомендацій ВООЗ, щеплення потрібно зробити людям з груп ризику:

  • Вагітним жінкам;
  • Особам старше 60 років;
  • Імуноскомпрометованим особам;
  • Працівникам об’єктів критичної інфраструктури.

Українці, які хочуть зробити щеплення проти COVID-19, після скасування карантину можуть звернутися до сімейного лікаря або до пунктів вакцинації.

«Пункти щеплень продовжуватимуть працювати, на їх базі додатково планується проведення рутинних щеплень», – пояснили у МОЗ.

Вакцинація проти COVID-19 може бути проведена згідно з рішенням лікаря за бажанням пацієнта.

У МОЗ підкреслили, що вакцинація проти COVID-19 є рекомендованою, але не обовʼязковою.

«Базовий курс щеплення складається з двох вакцин (або з однієї, якщо використовується однодозна вакцина «Джонсон»). Після того роблять перший бустер і другий бустер. На сьогодні це рекомендована схема – базова для 95 % українців. Рішення щодо 3 ревакцинації проти COVID-19 буде розглянуто на найближчому засіданні НТГЕІ», – зазначили у відомстві.

Оценка материала:

5.00 / 1
Чи працюватимуть пункти вакцинації проти COVID-19 після карантину 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
04.07.2023 318
Еще материалы раздела «Суспільство»