<
НОВИНИ ДНЯ: У США сподіваються, що надання Україні ATACMS переконає Німеччину надати Taurus  Шойгу стане "сакральною жертвою": у Зеленського спрогнозували долю міністра  Постачання зброї та боєприпасів з нового пакета допомоги Україні вже почалися, - Пентагон  Коли відступлять дощі і повернеться тепло: прогноз синоптикині  В Україні об'єднують університети. Навіщо це роблять і хто підпаде під укрупнення  Тепле, проте не спекотне: синоптикиня розповіла, чого чекати від погоди цього літа  Перед вихідними в Україні будуть дощі та грози: де знадобиться парасолька всі новини дня
06.07.2023 477

Пітерська братва: ними слід займатися фахівцям з ФБР, а не ЦРУ

Максим Розумний: Пригожинський заколот – епізод дуже цікавий і показовий для розуміння сучасної Росії.

З останніх новин: Пригожин приїздив у Санкт-Петербург, де йому повернули не лише мільйони готівки, але й іменну збою. Запропоновані військові містечка в Білорусі пригожинців не влаштовують. Очевидно, вони хочуть розміститися в центральній частині Мінська.

Питань стає все більше. Чому заколот так несподівано почався і ще більш несподівано завершився? Чому Путін не покарав (поки що) Пригожина? Чому вони в Росії святкують перемогу над заколотом, але не над заколотниками? Чи піде Пригожин у політику?

Усе це стає більш зрозумілим, якщо взяти до уваги психологію тих рєбят, які засіли в Кремлі. Що б там не казали про імперські амбіції, національну велич і столітню тяглість російської політики, але свідомість і психологія Путіна і його оточення сформовані у 80-90 роках. Їхні моделі мислення і поведінки треба шукати не в хроніках часів Івана Грозного чи сталінських легендах, а в серіалі "Бригада".

Усі ці путіни, патрушеви, ковальчуки думають і діють як пітерська братва. Інцидент з Пригожиним – типова мафіозна розборка, яку зумів по понятіям розрулити підтоптаний авторитет з прізвищем Лукашенко.

Забудьте про геополітику, громадянську війну, державні інтереси, громадську думку, національно-визвольні рухи. До сучасної Росії ці поняття не мають жодного відношення.

Ними слід займатися фахівцям з ФБР, а не ЦРУ. А може вже й займаються. Принаймні, те, що робить адміністрація Байдена, більше схоже на "охоту на волков", ніж на геополітичне протистояння

Автор: Максим Розумний, політолог, філософ, журналіст

Оценка материала:

5.00 / 1
Пітерська братва: ними слід займатися фахівцям з ФБР, а не ЦРУ 5.00 5 1
Колонки / Колонки / Блоги
06.07.2023 477
Еще колонки: Колонки / Блоги