НОВИНИ ДНЯ: Чому Зеленський бачить у Трампі шанс на завершення війни: The Telegraph дізнався деталі  "Довгі Нептуни" та 30 тисяч дальнобійних дронів: Зеленський розповів про українську зброю  Похолодання в Україні: синоптик розказав, де температура впаде до "мінусів"  У четвер Україні прогнозують погіршення погоди: дощ, сніг та ожеледицю  В Україні 20 листопада буде вітряно, на заході - похолодання та дощ із мокрим снігом  Потепління до +14, але ненадовго: синоптикиня озвучила прогноз погоди в Україні на 19 листопада  Зима близько: де в Україні чекати на сніг в понеділоквсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.07.2023 477

Гречаники: рецепт традиційної страви української кухні

Гречаники – це національна страва української кухні. Апетитні та ароматні котлети припадуть до душі всім домівникам, особливо дітям, які не часто люблять гречану кашу.

Основним інгредієнтом цієї страви є гречка. Для приготування страви потрібно зварити кашу. Додати у фарш, посмажити та залити томатно-зметанним соусом. Пише ТСН. 

Складники

  • фарш курячий – 500 г;
  • крупа гречана – 1 склянка (200 мл);
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • вода – 1 склянка;
  • борошно – для панірування;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • олія – для смаження.

Приготування

Гречку відваріть у підсоленій воді у співвідношенні 1:2 (крупа, вода). У киплячу воду додайте 0,5 ч л солі, всипте крупу. Варіть з закритою кришкою 15 хвилин. Остудіть.

У фарш додайте подрібнену одну цибулину, гречку, яйця, перець, сіль. Масу добре вимішайте.

Сформуйте з фаршу котлетки, обваляйте в борошні (його надлишки струсіть). На розпеченій сковороді, з додаванням олії, обсмажте на середньому вогні з двох боків до рум'яної скоринки.

Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте шматочками. Обсмажте у маслі до м'якості.

Для соусу: розведіть в одній склянці води томатну пасту та сметану, посоліть.

Готові гречаники перекладіть у глибоку сковороду. Зверху посипте смаженою цибулею, морквою і залийте соусом. Накрийте кришкою і тушкуйте гречаники на повільному вогні 20-25 хвилин.

Поради

  • Фарш використовуйте будь-який.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гречаники: рецепт традиційної страви української кухні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.07.2023 477
Еще материалы раздела «Суспільство»