<
НОВИНИ ДНЯ: Байден підписав закон, який забороняє імпорт з Росії збагаченого урану для атомних електростанцій  В Україні у середу переважно без опадів, подекуди заморозки  Шольц зробив несподівану заяву про саміт миру в Швейцарії: чи чекати на кінець війни  Сили оборони стали більше знищувати окупантів та танків, - Міноборони  ЗСУ готуються знищити Кримський міст: Путін вже пішов на крайні заходи  Де в Україні знову будуть сильні заморозки: прогноз погоди на 15 травня  Експерт назвав два головні завдання, які стоять перед наступником Шойгувсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
08.07.2023 432

Гречаники: рецепт традиційної страви української кухні

Гречаники – це національна страва української кухні. Апетитні та ароматні котлети припадуть до душі всім домівникам, особливо дітям, які не часто люблять гречану кашу.

Основним інгредієнтом цієї страви є гречка. Для приготування страви потрібно зварити кашу. Додати у фарш, посмажити та залити томатно-зметанним соусом. Пише ТСН. 

Складники

  • фарш курячий – 500 г;
  • крупа гречана – 1 склянка (200 мл);
  • яйця – 2 шт.;
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • томатна паста – 2 ст. л.;
  • сметана – 3 ст. л.;
  • вода – 1 склянка;
  • борошно – для панірування;
  • перець чорний мелений;
  • сіль;
  • олія – для смаження.

Приготування

Гречку відваріть у підсоленій воді у співвідношенні 1:2 (крупа, вода). У киплячу воду додайте 0,5 ч л солі, всипте крупу. Варіть з закритою кришкою 15 хвилин. Остудіть.

У фарш додайте подрібнену одну цибулину, гречку, яйця, перець, сіль. Масу добре вимішайте.

Сформуйте з фаршу котлетки, обваляйте в борошні (його надлишки струсіть). На розпеченій сковороді, з додаванням олії, обсмажте на середньому вогні з двох боків до рум'яної скоринки.

Моркву натріть на великій тертці, цибулю наріжте шматочками. Обсмажте у маслі до м'якості.

Для соусу: розведіть в одній склянці води томатну пасту та сметану, посоліть.

Готові гречаники перекладіть у глибоку сковороду. Зверху посипте смаженою цибулею, морквою і залийте соусом. Накрийте кришкою і тушкуйте гречаники на повільному вогні 20-25 хвилин.

Поради

  • Фарш використовуйте будь-який.

Оценка материала:

5.00 / 2
Гречаники: рецепт традиційної страви української кухні 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
08.07.2023 432
Еще материалы раздела «Суспільство»