НОВИНИ ДНЯ: Візит спецпредставника Трампа до України вже готують, дата визначена, - МЗС  Грибна підлива: рецепт смачного додатку до страв  Синоптики розповіли, на яку погоду чекати в Україні 22 грудня  Погода знову вражає: якими будуть вихідні в Україні  Чи потрібні парасольки? Якої погоди чекати українцям на Різдво  На вихідних погода в Україні зіпсується  Вихідні будуть без морозів, але з опадами, вдень до +7°всі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
09.07.2023 474

Картопля, запечена з грибами в сметані: рецепт розкішного гарніру

Гриби вважаються чудовим замінником м'яса, а картопля завжди виступає гарним гарніром. А з'єднання картоплі та грибів — це універсальна страва, яку подають як основну.

Для приготування знадобляться картопля, гриби, цибуля та сметана. На столі у вас буде ароматна та рум'яна картопля у сметанному соусі. Пише ТСН. 

Cкладники

  • картопля – 600 г;
  • печериці – 400 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;
  • сметана – 150 г;
  • масло вершкове – 30 г;
  • перець чорний мелений;
  • сіль.

Приготування

Картоплю вимийте, почистіть. Наріжте тонкими кружальцями.

Цибулю наріжте півкільцями.

Гриби вимийте і розріжте навпіл (не дуже дрібно).

Цибулю викладіть на розігріту сковороду з олією і злегка обсмажте, потім додайте печериці. Обсмажуйте 3-5 хвилин.

У миску викладайте нарізану картоплю, обсмажені гриби, сметану. Всипте перець та сіль. Перемішайте.

Дно та боки форми змастіть вершковим маслом. Картоплю з грибами перекладіть у форму та розрівняйте.

Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 40 хвилин.

Поради

  • Щоб верх картоплі не підсихав, накрийте її фольгою.
  • Сметану використовуйте будь-яку жирність.

Оценка материала:

5.00 / 1
Картопля, запечена з грибами в сметані: рецепт розкішного гарніру 5.00 5 1
Життя та Стиль / Суспільство
09.07.2023 474
Еще материалы раздела «Суспільство»