Життя та Стиль
Суспільство
Картопля вершкова, запечена в духовці: рецепт смачного гарніру
Картопля – один із найпопулярніших овочів, яка продається цілий рік. Саме у запеченому вигляді овоч зберігає більшість необхідних організму вітамінів та речовин.
Картоплю нарізаємо, змащуємо вершковим маслом із приправами та відправляємо в духовку. В результаті отримаємо ніжну, просочену вершковим маслом картоплю з апетитною рум'яною скоринкою. Пише ТСН.
Складники
- картопля – 800 г;
- вершкове масло – 100 г;
- часник – 2 зубчики;
- паприка солодка;
- перець чорний мелений;
- сіль;
- зелень (кріп, петрушка).
Приготування
Картоплю очистіть від шкірки. Наріжте тонкими кільцями.
Нарізану картоплю викладіть у змащену олією форму для випікання і розподіліть її гармошкою.
У чашу блендера викладіть часник, паприку, перець, сіль та розтоплене вершкове масло. Добре подрібніть та отриманою заправкою змастіть картоплю.
У заздалегідь розігрітій духовці до 190 градусів випікайте картоплю 45-50 хвилин. Готову страву посипте зеленню.
Поради
Приправи використовуйте на свій смак.