<
НОВИНИ ДНЯ: Трамп має намір ініціювати збільшення оборонних бюджетів країн НАТО, - The Telegraph  Коли в Україну надійде більшість обіцяної зброї від союзників  Як працюватимуть банки 6 та 8 травня  Якою буде погода на Великдень: детальний прогноз на вихідні в Україні  На вихідних в Україні похолоднішає, - прогноз  В Україні на вихідних вдень до 24° тепла, на півночі та сході - нічні заморозки  Заморозки і антициклон Sven: синоптик розповіла про погоду на 4 травня в Українівсі новини дня
Життя та Стиль
Суспільство
12.07.2023 1117

Ідеальні млинці: секрети смачного тіста, скільки яєць додавати та як довго можна зберігати

Млинці — це завжди чудова ідея. Їх можна їсти як самостійну страву або додавати різноманітні начинки. Щоб вони вийшли ніжними, потрібно знати, скільки яєць додавати у млинці.

509f2f584a1bb4495546b35c9eec2807_12.07.23

Не менш важливими є й інші нюанси, як-от правильна сковорода, ідеальне тісто тощо. Пише ТСН. 

Як приготувати тісто на млинці: основні секрети

Ключовими компонентами класичного тіста на млинці є: яйця, борошно, олія, молоко, цукор і сіль. Молоко можна брати будь-яке, навіть рослинне (вівсяне, кокосове, мигдальне тощо). Але найкраще підходить пастеризоване коров'яче 3,2-4% жирності. Для тонких млинців краще використовувати не гаряче й не тепле, а холодне молоко.

Важливу роль відіграє якість борошна, адже для млинців важливо, щоб у ньому було багато клейковини. Саме вона відповідає за еластичність готової страви.

В тісто для млинців додають лише олію. Вершкове масло в такому разі не підійде, інакше млинці можуть підгоріти, а їхні краї стануть надто ламкими.

Після замішування тіста дайте постояти йому хоча б 5 хвилин за кімнатної температури, щоб клейковина "розійшлася". Якщо вже під час приготування ви зрозумієте, що тісто вийшло надто густим, можна додати молоко. Якщо ж навпаки — рідким, тоді додавайте борошна.

Скільки яєць треба на млинці

Часто кулінари-початківці вважають, що для надання ніжності млинцям потрібно додавати в тісто якомога більше яєць. Насправді надлишок може призвести до того, що страва стане "гумовою".

Якщо вам потрібно приготувати млинці саме як самостійну страву, без начинки, рекомендовано брати не більше 2 яєць на кожні 500 г молока. Саме таке співвідношення є ідеальним. Одного яйця замало — тісто рватиметься і не зав'яжеться, а якщо брати 3-4, млинці вийдуть надто товстими і підійдуть лише для налисників.

Яку сковороду вибрати для млинців і скільки їх смажити

Для приготування ідеальних млинців найкраще підходить чавунний посуд. Однак він має і свої недоліки. Насамперед чавун важкий та коштує досить дорого, хоч і служитиме довго.

Найчастіше в домашніх умовах млинці смажать на сковородах із тефлоновим покриттям. Вийде смачно, але гарного малюнку на поверхні ви не побачите. Найкраще обирати тонкі сковороди з невисокими бортиками. Дуже важливо перш ніж виливати тісто, добре розжарити посуд.

Хоча в тісто для млинців додають олію, сковороду також додатково змащують нею.

Скільки часу смажити млинці? Універсальної відповіді на це запитання ніхто дати не зможе, адже тут усе залежить від багатьох факторів: плити, сковороди, товщини млинця. Коли смажите млинець із першого боку, поверхня зверху повинна стати матовою, можлива поява маленьких дірочок. Щойно млинець підрум'янився, його можна знімати зі сковороди.

Не варто засмучуватися, якщо краї млинців виходять надто сухими. Акуратно складайте кожен новий млинець на попередній, промащуйте маслом і вони будуть пом'якшуватися.

Скільки та як правильно зберігати млинці

Не варто прибирати млинці до холодильника, адже таке зберігання негативно позначиться на їхньому смаку: вони стануть сухими й щільними. За кімнатної температури їх можна залишати на 2-3 дні (попередньо накривши харчовою плівкою).

Чи можна заморожувати млинці без начинки? Можна, але потрібно пам'ятати про один важливий нюанс: млинці злипаються. Тому заморожувати їх потрібно поштучно. Спочатку підморозьте кожен млинець на дощечці в один ряд, потім обгорніть харчовою плівкою і покладіть до контейнера.

Також млинці можна заморожувати у згорнутому вигляді. Для цього їх спочатку охолоджують, потім згортають (трубочкою, конвертиком, трикутником), кожен млинець обгортають харчовою плівкою.

Зберігати такі млинці без начинки можна пів року. За таким принципом морозять і млинці з різноманітними начинками.

Оценка материала:

5.00 / 2
Ідеальні млинці: секрети смачного тіста, скільки яєць додавати та як довго можна зберігати 5.00 5 2
Життя та Стиль / Суспільство
12.07.2023 1117
Еще материалы раздела «Суспільство»