НОВИНИ ДНЯ: В Україні похолодає: синоптик попередив про різку зміну погоди  Українці назвали мотиви рішень чиновників та запропонували методи боротьби з корупцією  Боєприпаси для авіації і не лише. США офіційно оголосили нову військову допомогу Україні  "Рупор" Путіна назвав причини коригування ядерної доктрини  В Україні задощить. Синоптики назвали регіони, де чекати опади 28 вересня  Команда Зеленського не погодилася на зустріч із Трампом: Time назвав неочікувану причину  Новий сюрприз: в Україні обмежать перекази з "картки на картку" – що і коли змінитьсявсі новини дня
Політика
Україна
12.07.2023 403

"Радянські і близько не стоять": які переваги БМП M2 Bradley на полі бою

Наприклад, одного разу екіпаж та десант Bradley залишилися цілими після прямого влучання ворожого "Граду" по машині.

48601fc9a659c8881d3e0aa12fae1c5f_12.07.23

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла про переваги американських бойових машин піхоти M2 Bradley на полі бою. Пише ТСН. 

Маляр нагадала, що Міноборони США оголосило додатковий пакет допомоги Україні у сфері безпеки та оборони, в якому, зокрема, є бойові машини піхоти M2 Bradley.

Bradley забезпечена 25-мм автоматичною гарматою Бушмастер із боєкомплектом у 900 набоїв, пусковою установкою TOW та 7,62-мм кулеметом. Бронебійний снаряд гармати здатен пробивати до 66 мм броні, чого достатньо для знищення БМП-1/2 із дистанції до 2 кілометрів.

За словами заступниці міністра, першу партію машин Україна отримала взимку 2023 року.

"Основне завдання БМП на полі бою – це вогнева підтримка та транспортування піхоти, з якими M2 Bradley справляється на відмінно. Ще один важливий фактор, що робить цю бойову машину насправді цінною для наших військових – захищеність", – каже Маляр.

Заступниця міністра розповіла про випадок, коли екіпаж і десант Bradley залишилися цілими після прямого влучання ракети "Граду" по машині.

Інший випадок, де Bradley підірвався на протитанковій міні та отримав пряме влучання протитанкового кумулятивного боєприпасу в башту. Екіпаж і десант не постраждали.

"Як зазначають українські захисники, радянські БМП за рівнем захисту навіть близько не стоять з американським аналогом", – передає їхні слова Маляр.

Нагадаємо, Сполучені Штати у п’ятницю, 7 липня, оголосили про виділення Україні чергового пакету військової допомоги. Він включає артилерійські снаряди, зокрема касетні боєприпаси, ракети для систем Patriot і HIMARS, БМП Bradley, БТР Stryker, а також інше озброєння та боєприпаси.

Оценка материала:

5.00 / 1
"Радянські і близько не стоять": які переваги БМП M2 Bradley на полі бою 5.00 5 1
Політика / Україна
12.07.2023 403
Еще материалы раздела «Україна»