<
НОВИНИ ДНЯ: Танго Мілея. Чому Аргентина нарощує підтримку України  Спека до +27: Гідрометцентр розповів про погоду на Київщині 21 червня  Спека спаде: синоптикиня розповіла, якої погоди чекати в Україні  Закон про демобілізацію: коли можуть ухвалити та за якої умови — секретар комітету Ради  Сонце пектиме з-за хмар: якою буде погода в Україні на 21 червня  "Дві зими з відключеннями": експерт негативно оцінив стан української енергосистеми  В Україні 19 червня без опадів, вдень до 32°всі новини дня
Політика
Європа
11.07.2023 470

Франція передасть Україні ракети далекого радіусу дії, - Макрон

Франція також передасть Україні ракети далекого радіусу дії. Сьогодні важливо надіслати сигнал про підтримку Києву.

Про це заявив президент Франції Еммануель Макрон, повідомляє РБК-Україна з посиланням на Le Monde.

"Ми вирішили поставити Україні нові ракети дальнього радіуса дії. Я думаю, що для нас сьогодні важливо надіслати сигнал про підтримку України, про єдність НАТО", - заявив президента після прибуття на місце проведення саміту НАТО у Вільнюсі.

Як пише видання, ймовірно, йдеться про ракети дальнього радіуса дії SCALP.

Storm Shadow - англо-французька крилата ракета далекого радіусу дії, яка призначена для знищення важливих стаціонарних цілей, добре захищених засобами протиповітряної оборони. Зокрема Storm Shadow - британська назва ракети, а французький варіант позначається абревіатурою SCALP-EG.

В цілому французькі й британські варіанти ракети ідентичні. Відмінності полягають в програмному забезпеченні та літаках - носіях ракет. Зокрема на основі SCALP були розроблені Black Shaheen (експортна модифікація, яка була створена на замовлення ОАЕ) та MdCN (призначена для експлуатація на кораблях й підводних човнах).

Україна також має у власному арсеналі Storm Shadow після допомоги Британії.

Оценка материала:

5.00 / 2
Франція передасть Україні ракети далекого радіусу дії, - Макрон 5.00 5 2
Політика / Європа
11.07.2023 470
Еще материалы раздела «Європа»