<
НОВИНИ ДНЯ: Якщо Трамп знову стане президентом: Кулеба відповів, чи хвилюється він з цього приводу  У НАТО звинуватили Росію в зловмисних діях проти країн Альянсу  Портал в інший світ: біля берегів Мексики знайшли бездонну вирву з таємними тунелями  Повістки на блокпостах: що потрібно знати з ухваленням нового закону про мобілізацію  Чому у бабусі однаково смачніше: всі секрети та хитрощі приготування пасок  На Великдень погода в Україні зміниться, - синоптик Діденко  У Міноборони обіцяють запровадити електронну чергу до ТЦК: коли запрацюєвсі новини дня
Бізнес
Страхування
12.07.2023 546

Усі атомні електростанції України застраховані на випадок підриву – "Енергоатом"

"Енергоатом" застрахував усі АЕС на випадок ядерного теракту з боку Росії.

fe334963b068de0398fb733a53176b12_12.07.23

НАЕК "Енергоатом" у червні 2023 року уклав договір страхування на понад 5 млрд гривень від шкоди внаслідок ядерного інциденту на всіх чотирьох атомних станціях України. У разі підриву росіянами Запорізької АЕС Україна може отримати страхову компенсацію. Пише ТСН. 

Про це повідомила пресслужба компанії.

У компанії зазначили, що, згідно з договором, страхове покриття по Запорізькій АЕС надається після звільнення станції від російських загарбників. Щодо інших українських атомних станцій, страхування діє повною мірою.

"Енергоатом не контролює дії окупантів та не здійснює управління реакторними установками відповідно до вимог українського ядерного законодавства, а відтак і не може нести відповідальність за всі ядерні ризики, які можуть виникнути на окупованій ЗАЕС", - зазначили у компанії.

Компанія, наголошує, що дотримується усіх вимог національного та міжнародного законодавства щодо страхування цивільної відповідальності за заподіяну ядерну шкоду та робить усе можливе для запобігання настання страхового випадку в умовах збройної агресії рф проти України та захоплення країною-терористкою найбільшої в Європі атомної електростанції – Запорізької АЕС.

Нагадаємо, експерт пояснив, чому Росія не має ні військової ні політичної мотивації, щоб підірвати ЗАЕС.

Оценка материала:

5.00 / 2
Усі атомні електростанції України застраховані на випадок підриву – "Енергоатом" 5.00 5 2
Бізнес / Страхування
12.07.2023 546
Еще материалы раздела «Страхування»