<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація по-новому 2024: скількох чоловіків призвуть на війну та якими методами  Блінкен зробив гучну заяву про удари по РФ американською зброєю  Російська пропагандистка Симоньян уже “знайшла” причетних до замаху на Фіцо  Короткочасні грози з проясненнями: синоптик дала прогноз погоди в Україні на 17 травня  Україна тисне на Байдена, щоб отримати дозвіл бити по РФ: що кажуть в Білому домі  Як приготувати відбивні з ідеальним щільним кляром  ЗСУ атакували секретну військову базу РФ у горах Криму: що про це відомовсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2023 414

Міністр оборони Британії про членство України в НАТО: питання коли, а не якщо

Комюніке саміту НАТО у Вільнюсі повністю узгоджує те, що Україна стане членом Альянсу. Єдине питання, яке залишається, - коли це станеться.

_uolles_ministr_oborony_velikobritanii_gettyimages_1284886828_25_650x410_13.07.23

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на заяву міністра оборони Британії Бена Воллеса, якого цитує LRT.

"Зараз є повна згода, що Україна приєднається до НАТО. Питання зараз не "якщо" (вступить - ред.), а "коли". Я розумію нетерпіння президента Зеленського щодо бажаних термінів вступу, але, врешті-решт, в культурному плані існує згода, що Україна приєднається до НАТО", - сказав Воллес на публічному форумі НАТО на полях саміту у Вільнюсі.

За його словами, Україна зберігає перевагу у війні кожен день, і її продовження дорого обходиться Росії.

Саміт НАТО у Вільнюсі

Вчора у Вільнюсі розпочався дводенний саміт НАТО. Країни-члени НАТО узгодили спільне комюніке щодо України. В ньому союзники окреслили бачення того, яким має бути шлях нашої країни до членства в Альянсі.

Лідери-країн членів визначили, що Україна отримає запрошення приєднатися до Альянсу після того, як країни блоку погодяться і країна виконає певні умови

На саміті також узгодили пакет з трьох елементів, яких повинен наблизити вступ України до Альянсу. Зокрема, йдеться про скасування вимоги щодо виконання ПДЧ.

Оценка материала:

5.00 / 1
Міністр оборони Британії про членство України в НАТО: питання коли, а не якщо 5.00 5 1
Політика / Світ
13.07.2023 414
Еще материалы раздела «Світ»