<
НОВИНИ ДНЯ: Україну розігріє до +26: прогноз погоди на 2 травня  Трамп вимагає від Європи "збільшити розмір підтримки України до американського"  Столтенберг назвав перешкоду вступу України до НАТО  Перший день травня в Україні буде сухим і теплим  В Україні пануватиме суха і тепла погода: прогноз погоди на 1 травня  Вдома дешевше? У скільки українцям обійдеться паска на свято  Армія РФ готується до наступу: в ISW оцінили, які напрямки оберуть окупантивсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2023 449

НАТО розробило плани з оборони в разі нападу Росії, - Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг повідомив, що Альянс розробив плани з оборони в разі нападу Росії. Опис плану зайняв 4400 сторінок.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на BILD.

За словами Столтенберга, напрацьований документ є "найбільшим оборонним планом після закінчення Холодної війни". У ньому виділено декілька основних пунктів.

Зокрема верховний головнокомандувач НАТО в Європі в разі загрози зможе ухвалювати частину рішень без консультацій зі структурами альянсу. Окрім цього у Європі буде збільшено сили підвищеної бойової готовності до 300 тисяч солдатів і офіцерів.

Також країни "східного флангу" підтримають бойові групи союзників по Альянсу:

  • німецькі солдати захистять Литву;

  • канадські - Латвію;

  • британці - Естонію;

  • американці - Польщу.

Столтенберг розповів, що наразі обговорюється створення другого штабу сухопутних сил НАТО у Вісбадені. Зауважимо, що перший знаходиться в Ізмірі, Туреччина. А ось найважливішим логістичним вузлом буде Німеччина.

Також буде вжито додаткові заходи забезпечення захисту трубопроводів та інших комунікацій від можливих російських диверсій.

У плані вказано, що інвестиції членів альянсу в оборону повинні становити не менше 2% від ВВП країни.

Для захисту НАТО займеться розширенням підрозділів із важким озброєнням, здатних витримати запеклі бої, а також посилить системи ППО, збільшить запаси далекобійної артилерії і ракет.

Оценка материала:

5.00 / 2
НАТО розробило плани з оборони в разі нападу Росії, - Столтенберг 5.00 5 2
Політика / Світ
13.07.2023 449
Еще материалы раздела «Світ»