<
НОВИНИ ДНЯ: Мобілізація: на багатодітних батьків у ТЦК чекає "сюрприз" – нардеп  Чехія готова допомогти Україні готувати пілотів для F-16 та Gripen  У Міноборони назвали кількість жінок, які служать в ЗСУ: цифра вражає  До України сунуть сильні дощі та грози: прогноз на 11 червня  Байден і Макрон підтримали передачу Україні прибутків від заморожених активів РФ  У НБУ розповіли, які купюри в Україні підробляють найчастіше  Пекуча спека й багато дощів: яка погода чекає на українців найближчого тижнявсі новини дня
Політика
Світ
13.07.2023 470

Зеленський розкритикував НАТО за невизначеність: реакція Макрона

Президент Франції наголосив, що світ підтримує Україну.

c16912db4ef2f6cdc7c900fdb23bd876_14.07.23

Президент Франції Еммануель Макрон прокоментував критику НАТО українського колеги Володимира Зеленського через нерішучість Альянсу щодо України. На думку французького лідера, НАТО має більше допомагати Києву. Пише ТСН. 

Про це Макрон висловився під час саміту у Вільнюсі, пише "Голос Америки".

"Це справедливо для українського президента - вимагати. Він перебуває в центрі війни, захищаючи суверенітет своєї країни, своїх людей. Ми повинні стояти поруч із міжнародними цінностями, захищаючи Європу", - заявив французький президент.

За його словами, багато країн підтримують Україну і застосовують санкції проти країни-агресорки Російської Федерації, а також прагнуть уникнути ескалації та розширення війни.

Макрон пообіцяв продовжувати "бути поруч" з Україною, навіть якщо війна буде "війною на виснаження".

"Час зараз грає на руку Україні, тому що Росія показала перші ознаки розколу", - наголосив президент Франції.

Критика Зеленського НАТО

Президент України Володимир Зеленський розкритикував Альянс за нерішучість щодо України. За його словами, на саміті обговорюються формулювання без України.

"Це схоже на те, що немає готовності ані запросити Україну в НАТО, ані зробити її членом Альянсу. А значить, залишається можливість торгуватися членством України в НАТО – у переговорах із Росією. А для Росії це означає мотивацію й надалі продовжувати свій терор. Невизначеність – це слабкість. І я відверто обговорю це на саміті", - наголосив український лідер.

Оценка материала:

5.00 / 2
Зеленський розкритикував НАТО за невизначеність: реакція Макрона 5.00 5 2
Політика / Світ
13.07.2023 470
Еще материалы раздела «Світ»